12 dkg vaj
10 dkg cukor
1 tojás
½ teáskanálnyi fahéj
25 dkg liszt
10 dkg darált dió
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanálnyi sütőpor
A vajat a cukorral jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást is, ezt követően a többi hozzávalót is a csokoládé kivételével. Összekavarjuk, majd mikor már szilárd állagú a massza, az apróra vágott csokoládét is belekeverjük. Kis golyókat formálunk a tésztából és sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, 15-18 percig sütjük kb.180 C fokon.
Az ízeket fokozhatjuk egy kis rummal vagy aromával, reszelt citrom vagy narancshéjjal.
Tészta: A hozzávalókat kemény tésztává dolgozzuk össze, majd a felét a zsírozott tepsi aljába reszeljük nagy lukú reszelőn. Töltelék: A tojás fehérjét felverem habnak 15 dkg p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztben elmorzsoljuk a margarint, beletesszük a tojások sárgáját, a sót. A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Alaposan kidagasztjuk, meleg, sötét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a cukorral kikavarjuk, majd a tojások sárgáját is beledolgozzuk. A lisztet és a sütőport hozzáadjuk, a narancshéjjal ízesítjük és meggyúrjuk a tésztát. Vanília, vagy naranc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent beleteszek a késes robotgépbe , addig forgatom, míg nedves morzsás állaga lesz. Ha még nem elég tapadós-nedves, úgy néhány csepp vizet teszek hozzá. Tortaformába halmozom...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű