Családireceptkönyv.hu

édeskáposzta leves füstölt hússal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


½ fejes káposzta /kb fél kg/
2 szál sárgarépa
2 közepes nagyságú krumpli
1 kisebb fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
25-30 dkg füstölt hús /comb vagy csülök/
2-3 csík füstölt szalonna
1 diónyi zsír /helyette 1-2 evőkanál olaj/
1 tojás + liszt /a galuskához/
2 dl tejföl
1 evőkanál liszt
fűszerek: babérlevél, kakukkfű, bors, só, piros paprika



Elkészítés:


A hagymákat, a répát, a káposztát és a krumplit megpucoljuk.
A szalonnát kicsit kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk az aprított hagymákat és üvegesre pároljuk.
Lehúzzuk a tűzről, adunk hozzá pirospaprikát, felöntjük egy bögre vízzel, hozzáadjuk a kockára vágott füstölt húst és majdnem puhára főzzük. Az elpárolgott vizet, ha kell, pótoljuk.
Amikor már a hús puha beletesszük a karikára vágott répát, a felkockázott krumplit, valamint a feldarabolt káposztát és felöntjük kb 2 liter vízzel. Amíg fő, addig 1 tojáshoz annyi lisztet keverünk, hogy galuska sűrűségű legyen.
A tejfölből kiveszünk egy kanálnyit, azt simára keverjük 1 kanál liszttel, majd a többi tejfölt is hozzáadjuk.
A galuskákat kiskanállal /lehet deszkáról is/ a levesbe szaggatjuk, majd a tejfölös habarást is hozzáadva összeforraljuk.

Tálalásnál kínálhatunk hozzá még tejfölt.

édeskáposzta leves füstölt hússal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gyurkó
Szlovák ebéd (két fogás)
Szlovák ebéd (két fogás)

A krumplit, káposztát, kolbász, tarjaszeleteket annyi vízben tesszük fel, amennyi leves kell, sózzuk, borsozzuk, köménymagozzuk. Ha kész, a sűrűjét kiszedjük, megöntözzük a vajban...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mikszáth - avagy palócleves Gundel módra
Mikszáth - avagy palócleves Gundel módra

A húst megmossuk, apró kockára vágjuk. A meghámozott, finomra vágott hagymát megfonnyasztjuk a felforrósított olajon. Rádobjuk a húst, erős tűzön néhány percig pirítjuk, majd a tűz...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Ilona
Zöldborsó leves galuskával
Zöldborsó leves galuskával

1.Az apróra vágott vöröshagymát egy kevés olajon a megdinszteljük, majd hozzáadjuk a zöldségeket a krumpli kivételével. Ezután megszórjuk pirospaprikával, és felöntjük vízzel. 2.H...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás zellerkrémleves recept
Almás zellerkrémleves recept

A zellert és az almát meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, a sütőt beizzítjuk. A zöldséget-gyümölcsöt megszórjuk sóval, borssal, meglocsoljuk olívaolajjal, és egy tepsin betesszük...

Elkészítési idő: 60
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk