18 dkg liszt
4 dkg cukrozatlan kakaópor
1 fél teáskanálnyi őrölt fahéj
1 tasak vaníliás cukor
7 dkg darált mogyoró /esetleg dió/
7 dkg barna cukor /jó a kristály is/
12 dkg vaj
1 teáskanálnyi sütőpor
a tetejére:
1 evőkanál darált mogyoró /vagy dió/
2 evőkanál barna cukor /vagy kristály/
0,3 dl langyos tej
A vajat a cukorral kikavarjuk, majd a többi hozzávalót is belekeverjük és összedolgozzuk. Amikor összeállt, a tésztát fóliába csomagoljuk és egy órát pihentetjük. Ezt követően kinyújtjuk és kiszúróval tetszés szerinti formákat vágunk belőle, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, 180 fokon sütjük 13-15 percen át.
Mikor elkészült, átkenjük a tetejüket a tejjel, közben összekeverjük a cukrot és a mogyorót és megszórjuk vele.
Karácsonyra is kiváló és ünnep előtt is elkészíthető, mert eláll.
A lisztet egy tálba tesszük, a közepébe belerakjuk a többi hozzávalót, a szódabikarbónát felfuttatjuk a citromlével és a masszát jól összegyúrjuk. A tésztát kétfelé osztjuk, az eg...
Elkészítési idő:Krém: 1 l tejből és grízből,és cukorból,jó sűrű tejbegrízt főzünk. 30 dkg margarint kevés porcukorral habosra keverni,majd a kihűlt grízhez keverni. A piskótát megkenjük barackl...
Elkészítési idő: 30 percA tojást egy tálba ütjük és hozzáöntjük a porcukrot. Kikeverjük, majd hozzáöntjük az olajat és a tejet, elkeverjük. Egy másik tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, a cu...
Elkészítési idő: 45 perc