18 dkg liszt
4 dkg cukrozatlan kakaópor
1 fél teáskanálnyi őrölt fahéj
1 tasak vaníliás cukor
7 dkg darált mogyoró /esetleg dió/
7 dkg barna cukor /jó a kristály is/
12 dkg vaj
1 teáskanálnyi sütőpor
a tetejére:
1 evőkanál darált mogyoró /vagy dió/
2 evőkanál barna cukor /vagy kristály/
0,3 dl langyos tej
A vajat a cukorral kikavarjuk, majd a többi hozzávalót is belekeverjük és összedolgozzuk. Amikor összeállt, a tésztát fóliába csomagoljuk és egy órát pihentetjük. Ezt követően kinyújtjuk és kiszúróval tetszés szerinti formákat vágunk belőle, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, 180 fokon sütjük 13-15 percen át.
Mikor elkészült, átkenjük a tetejüket a tejjel, közben összekeverjük a cukrot és a mogyorót és megszórjuk vele.
Karácsonyra is kiváló és ünnep előtt is elkészíthető, mert eláll.
Először elkészítjük a túrós tölteléket, melyhez a túrót, cukrot, pudingport és tejfölt összekeverjük, majd betesszük a hűtőbe. A tésztához a tojásokat habosra keverjük a cukorral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGrease and line a 10cm x 20cm (4×8-in) loaf pan with aluminium foil. Preheat oven to 180C/350F. To make brownie, melt chocolate and butter over low heat. Remove and leave to...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDie TK-Himbeeren auftauen lassen. 8 Souffléförmchen mit Butter einfetten und mit Mehl bestäuben. Den Backofen auf 200 °C (Umluft 180 °C) vorheizen. Die Butter in einem kleinen T...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz epret felkockázzuk, lábosba tesszük, majd a cukorral elkeverve 15 percet pihentetjük. Közepes lángon felforraljuk a cukrozott gyümölcsöt. Néhány perc főzés után levesszük a tű...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű