1 fej káposzta
1 evőkanál zsír
só
bors
egy kevés cukor a pirításhoz
25 dkg száraztészta /nagykocka/ persze frissen gyúrt tészta is jó, sőt....
A káposztát legyaluljuk/reszeljük, majd besózzuk, és kicsit állni hagyjuk.
Később kicsavarjuk belőle a nedvességet és a zsiradékon a cukor hozzáadásával folyamatosan kevergetve karamell színűre pirítjuk. Pirítás után borsozzuk.
A tésztát sós vízben kifőzzük és, ha leszűrtük a káposztával összekeverjük.
Tálalásnál is megszórhatjuk még borssal, de van, aki cukorral szórva szereti.
A burgonyákat héjában megfőzzük. Közben a vöröshagymát apróra vágjuk és üvegesre pároljuk. A tűzről levéve pirospaprikával ízesítjük. Ha a burgonyák megfőttek, melegen törjük össze...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: KönnyűA kézmeleg vízben elkeverjük a cukrot és az olívaolajat, és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk néhány percig felfutni. A hozzávalókból tésztát gyúrunk, kézzel vagy géppel 10 perci...
Elkészítési idő: Kb. 2 óra Nehézség: KönnyűA hagymát és a paprikát apróra vágjuk, 2 ek, olajon üvegesre pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a sót, borsot, oregánót. Mehet bele a darált hús. Addig pároljuk, míg a húsból elpárolog a...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A szilvát apróra vágjuk, a fahéjjal fűszerezzük, a palacsintákba töltjük. A palacsinta mindkét oldaláról egy ujjnyit befelé hajtunk, majd mindet fölgöngyöljük. 2. Egyenként a l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű