1 fej káposzta
1 evőkanál zsír
só
bors
egy kevés cukor a pirításhoz
25 dkg száraztészta /nagykocka/ persze frissen gyúrt tészta is jó, sőt....
A káposztát legyaluljuk/reszeljük, majd besózzuk, és kicsit állni hagyjuk.
Később kicsavarjuk belőle a nedvességet és a zsiradékon a cukor hozzáadásával folyamatosan kevergetve karamell színűre pirítjuk. Pirítás után borsozzuk.
A tésztát sós vízben kifőzzük és, ha leszűrtük a káposztával összekeverjük.
Tálalásnál is megszórhatjuk még borssal, de van, aki cukorral szórva szereti.
1. A hagymát felkockázzuk, a zöldségeket megtisztítjuk és darabokra vágjuk. 2. A húst vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk. 3. A hagymát üvegesre pirítjuk az olajon, majd rátesszü...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűA tejbe keverjük az élesztőt, a cukrot és 10 dk lisztet. Langyos helyen kelesztjük. Ha megkelt, a többi hozzávalóval sima tésztát dagasztunk. Három felé osztjuk, 22-24 dkg egy go...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűegy csomag spagettit összetörtem majd sós vízben kifőztem.... sárga paprikát és a közepes paradicsomot egy nagy fej hagymát megpucoltam majd apró darabokra vágtam....hamburgerhús...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűannyi tejet adunk hozzá, hogy ne legyen túl kemény.. Kiolajozott nagyobb nylon tasakba tesszük (kisebb kukazacskó) berakjuk 1 éjszakára hűtőbe.. Másnap sütjük, Olajos kézzel dió...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű