menu

Családireceptkönyv.hu

karalábéleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 fej zsenge karalábé
1 szál sárgarépa
3 szem kisebb krumpli
1 evőkanál liszt
2 evőkanál olaj

bors
pirospaprika
1 csokor petrezselyem
tejföl
apró tészta /kiskocka,eperlevél/ vagy
1 tojásból apró nokedli, ezt lehet grízesen készíteni

Elkészítés:


A hozzávalókat megpucolom, megmosom és felaprítom. A karalábét és sárgarépát az olajon párolom kb. 15 percig. Ezt követően rászórom a lisztet, megpirítom /staubolom/, majd kevés víz hozzáadásával simára elkeverem. Beleteszem a krumplit, megszórom pirospaprikával, sózom, borsozom és felöntöm kb. másfél liter vízzel majd puhára főzöm. Végül beleszaggatom a nokedlit és ha kész beleszórom az aprított petrezselymet. /Ha száraztésztát használunk, akkor a krumplival együtt tegyük a levesbe.
Tálalásnál tejföl kínálunk mellé!

karalábéleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Magyaros krumplileves
Magyaros krumplileves

1. A megtisztított, megmosott burgonyát vágd kockákra, s másfél liter hideg sós vízben - a meghámozott, de egyben hagyott vöröshagymák társaságában - tedd fel főni. 2. Közben k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Raguleves
Raguleves

Előkészítem a húst, megtakarítom. Felteszem főni pici só hozzáadásával. Ha szükséges lehabozom. Előkészítem a zöldségeket, megmosom, felaprítom. A gombát 1 kanál olíva ola...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dini
Köményes-rántott leves
Köményes-rántott leves

A lábasban hevítsd fel az étolajat. Forró legyen, de ne túlhevített! Tedd bele a köménymagot, fokhagymát, lisztet és alaposan keverd el. Ha a liszt sima és felhabzott, azonna...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
PALÓC GULYÁS – ZÖLDBABBAL, SERTÉSLAPOCKÁVAL borjúból
PALÓC GULYÁS – ZÖLDBABBAL, SERTÉSLAPOCKÁVAL borjúból

A hagymát zsíron üvegesre pároljuk, a tűzről lehúzva meghintjük pirospaprikával. A megmosott, kockákra vágott húst rátesszük a hagymára, sózzuk-borsozzuk, és addig pároljuk, míg ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk