1 fej zsenge karalábé
1 szál sárgarépa
3 szem kisebb krumpli
1 evőkanál liszt
2 evőkanál olaj
só
bors
pirospaprika
1 csokor petrezselyem
tejföl
apró tészta /kiskocka,eperlevél/ vagy
1 tojásból apró nokedli, ezt lehet grízesen készíteni
A hozzávalókat megpucolom, megmosom és felaprítom. A karalábét és sárgarépát az olajon párolom kb. 15 percig. Ezt követően rászórom a lisztet, megpirítom /staubolom/, majd kevés víz hozzáadásával simára elkeverem. Beleteszem a krumplit, megszórom pirospaprikával, sózom, borsozom és felöntöm kb. másfél liter vízzel majd puhára főzöm. Végül beleszaggatom a nokedlit és ha kész beleszórom az aprított petrezselymet. /Ha száraztésztát használunk, akkor a krumplival együtt tegyük a levesbe.
Tálalásnál tejföl kínálunk mellé!
Megtisztítjuk a gombákat. Kb. 10-15 egyforma fejet félreteszünk, a többit feldaraboljuk. A vöröshagymát felaprítjuk, és egy kis olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a gombát, és egy...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA gyömbért, a hagymát, a fokhagymát, a burgonyát, a sárgarépát meghámozzuk. A gyömbért és a hagymát finomra, a burgonyát kisebb kockákra, a sárgarépát karikákra vágjuk. A felfor...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűEgy fazékban öntsünk olívaolajat, amikor az már kellően meleg - de még nem túl forró, mert a fokhagyma könnyen megég – adjuk hozzá a felaprított fokhagymát, dinszteljük meg, és hag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hús átmossuk és felkockázzuk, kicsit hagyjuk lecsöpögni. Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, a sárgarépát és a petrezselymet felkarikázzuk, a krumplit, a karalábét felkocká...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű