10 dkg vaj /margarin/
2 tojás
15 dkg cukor
20 dkg liszt /10-10 sima és rétes/
1.5 dl tejföl /joghurt/
1 púpos kávéskanál szódabikarbóna
pici só
néhány csepp citromlé
reszelt citromhéj
1 cs. vaníliás cukor
6 db közepes kivi
A kissé felolvasztott vajhoz hozzáadom a cukrot, kikeverem. Beleteszem a tojást, a picike sót, a citromhéjat, a vaníliás cukrot és jól kikeverem. Ezután hozzáadom a lisztet, egy mélyedést csinálok a tetején, ideszórom a szódabikarbónát és néhány csepp citromlével ezt felfuttatom, és jól elkeverem, majd a végén a tejföllel /joghurttal/fellazítom. A felét a sütőpapírral bélelt /esetleg zsírozott, lisztezett/ tepsibe /20x30/simítom. A megmosott, meghámozott és karikára vágott kivivel kirakom, majd rásimítom a tészta másik felét, amit szintén a kivi karikákkal kirakok. Előmelegített sütőben, kb. 35-40 perc alatt megsütöm. Ha szükséges tűpróbával ellenőrzöm, megsült-e.
Porcukorral meghintve tálalom.
Hűtőből jég és jeges fürdő + 3 zselatinlap. Mousse alap: (angolkrém) fél deci tej, 1 dl tejszín, 2 tojássárgája és 7 deka cukor vízgőz fölött egy habüstben készítjük.Folyamatos kev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport, vajat, rumot, jól kikeverjük. Beleöntjük a darált diót és a tejet, simára dolgozzuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrom, kóstolom elég édes -e ,majd sodrófával kinyújtom kb 3-5 mm vastagságúra , tetszőleg szaggatóval szaggatom .Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe helyez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA diót a korpával egy kávédarálóba tesszük és ledaráljuk,majd az eritritet is porrá őröljük.Ezután a tészta hozzávalóit összegyúrjuk egy tálban majd 1 órára hűtőbe tesszük. Ezután...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű