10 dkg vaj /margarin/
2 tojás
15 dkg cukor
20 dkg liszt /10-10 sima és rétes/
1.5 dl tejföl /joghurt/
1 púpos kávéskanál szódabikarbóna
pici só
néhány csepp citromlé
reszelt citromhéj
1 cs. vaníliás cukor
6 db közepes kivi
A kissé felolvasztott vajhoz hozzáadom a cukrot, kikeverem. Beleteszem a tojást, a picike sót, a citromhéjat, a vaníliás cukrot és jól kikeverem. Ezután hozzáadom a lisztet, egy mélyedést csinálok a tetején, ideszórom a szódabikarbónát és néhány csepp citromlével ezt felfuttatom, és jól elkeverem, majd a végén a tejföllel /joghurttal/fellazítom. A felét a sütőpapírral bélelt /esetleg zsírozott, lisztezett/ tepsibe /20x30/simítom. A megmosott, meghámozott és karikára vágott kivivel kirakom, majd rásimítom a tészta másik felét, amit szintén a kivi karikákkal kirakok. Előmelegített sütőben, kb. 35-40 perc alatt megsütöm. Ha szükséges tűpróbával ellenőrzöm, megsült-e.
Porcukorral meghintve tálalom.
A tojást keverjük össze 50 g cukorral, adjuk hozzá a kihűtött, olvasztott vajat. A lisztet keverjük össze a sütőporral és szitáljuk a tojásos keverékhez, a masszát gyúrjuk össze. E...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Két részre osztjuk. Sütőpapíron kinyújtjuk, 25×35 cm-es tepsi hátulján megsütjük a lapokat, 180 fokon 5-10 percig. Ha megsültek az egyik lapot ko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAmíg a sütő előmelegedett és én a gyümölcsökkel foglalkoztam, a tésztával a robotgép dolgozott helyettem: a tojásokat közepes fokozaton kihabosította a cukrokkal, majd belekeverte...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepesa zselatint a vízzel gőz fölött összeolvasztjuk, majd hozzáöntjük a mézet és a vajt olvadásig főzzük. majd 1/2 kg porcukorhoz öntjük. A többi porcukrot apránként adagoljuk hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű