10 dkg vaj /margarin/
2 tojás
15 dkg cukor
20 dkg liszt /10-10 sima és rétes/
1.5 dl tejföl /joghurt/
1 púpos kávéskanál szódabikarbóna
pici só
néhány csepp citromlé
reszelt citromhéj
1 cs. vaníliás cukor
6 db közepes kivi
A kissé felolvasztott vajhoz hozzáadom a cukrot, kikeverem. Beleteszem a tojást, a picike sót, a citromhéjat, a vaníliás cukrot és jól kikeverem. Ezután hozzáadom a lisztet, egy mélyedést csinálok a tetején, ideszórom a szódabikarbónát és néhány csepp citromlével ezt felfuttatom, és jól elkeverem, majd a végén a tejföllel /joghurttal/fellazítom. A felét a sütőpapírral bélelt /esetleg zsírozott, lisztezett/ tepsibe /20x30/simítom. A megmosott, meghámozott és karikára vágott kivivel kirakom, majd rásimítom a tészta másik felét, amit szintén a kivi karikákkal kirakok. Előmelegített sütőben, kb. 35-40 perc alatt megsütöm. Ha szükséges tűpróbával ellenőrzöm, megsült-e.
Porcukorral meghintve tálalom.
A lisztet a vajjal és a sütőporral elmorzsoljuk, a közepébe egy mélyedést készítünk, ide tesszük a tojássárgáját, porcukrot, a tejfölt és a sót. Gyors mozdulattal összegyúrjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk az élesztőt és megszórjuk 1 evőkanál cukorral, hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a sót, amit betakarunk némi lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNyomtassuk le a tetejét, amíg puhul a tészta.Másnap vágjuk fel, mert aznap igen törik. Krém változat: 4 kávéskanál grízes lisztet 3 dl tejjel simára keverünk és sûrûre fõzzük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet szitáld egy tálba, szórd bele a sütőport. Add hozzá a vajat, a cukrot, a tojássárgáját, a tejfölt, reszelj bele egy kis citromhéjat, és gyúrd össze. Csomagold fóliába és...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes