A levesalaphoz:
2 evőkanál olaj / v. diónyi zsír
1 közepes fej vöröshagyma
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
/ aki szereti, tehet bele karalábét, zellert, paprikát, paradicsomot, fokhagymát /
pirospaprika
só
őrölt bors
A krumpligombóchoz:
25 dkg áttört, főtt krumpli
2 evőkanál liszt
1 evőkanál gríz
2 evőkanál olaj / v. diónyi zsír
aprított petrezselyem
1 tojás
Az olajon, / zsíron / megpirítjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk az aprított zöldségeket
és együtt pároljuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát és felöntjük vízzel / akár a krumpli főzővizével /
és hagyjuk főni.
A gombóc hozzávalóit összegyúrjuk és kis gombócokat formálva a csaknem puhára főtt zöldségekhez adjuk, készre főzzük.
Akkor kész a leves, ha feljöttek a gombócok a leves tetejére.
Egy kis kiegészítés:
Én a hagymát egy kis füstölt szalonnával pirítottam, a gombóckákba, pedig apróra vágott füstölt kolbász csempésztem.
Ettől, még ízletesebb lett.
A májat külön vízben megfőzöm, 2-3 percig forralom, csap alatt lemosom, majd mehet a végén a levesbe, az utolsó 10 percben Felteszem a vízbe a húsokat. Lehabozás után: hagyma,...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA vöröshagymát kockára fölvágjuk és az étolajon megdinszteljük. Mikor már kezd egy kis szine lenni akkor a fölvágott fokhagymát is hozzáadjuk. Örölt pirospaprikval megszórjuk.Jól...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát kókuszolajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a rózsáira szedett brokkolit, fűszerezzük, majd felöntjük vízzel (éppen annyival amennyi ellepi). (Kb. 20 perc fedő a...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű