A levesalaphoz:
2 evőkanál olaj / v. diónyi zsír
1 közepes fej vöröshagyma
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
/ aki szereti, tehet bele karalábét, zellert, paprikát, paradicsomot, fokhagymát /
pirospaprika
só
őrölt bors
A krumpligombóchoz:
25 dkg áttört, főtt krumpli
2 evőkanál liszt
1 evőkanál gríz
2 evőkanál olaj / v. diónyi zsír
aprított petrezselyem
1 tojás
Az olajon, / zsíron / megpirítjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk az aprított zöldségeket
és együtt pároljuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát és felöntjük vízzel / akár a krumpli főzővizével /
és hagyjuk főni.
A gombóc hozzávalóit összegyúrjuk és kis gombócokat formálva a csaknem puhára főtt zöldségekhez adjuk, készre főzzük.
Akkor kész a leves, ha feljöttek a gombócok a leves tetejére.
Egy kis kiegészítés:
Én a hagymát egy kis füstölt szalonnával pirítottam, a gombóckákba, pedig apróra vágott füstölt kolbász csempésztem.
Ettől, még ízletesebb lett.
A csirkeszárnyakat a forgónál kettévágjuk, majd a combokkal együtt megmossuk, és leszárogatjuk. A hagymát felaprítjuk, és egy lábasban közepes lángon az olajon 2-3 perc alatt me...
Elkészítési idő: 30 perc1. A répát és a zöldséget vékony szálra, csíkra reszeljük, és olajon megdinszteljük. 2. Hozzáadjuk a kockára vágott sertéshúst és felengedjük fél liter vízzel és félp...
Elkészítési idő: 1/2 óraA megtisztított, lecsurgatott fácánt és 2,5 liter hideg vízben feltesszük főzni, sózzuk, majd habozzuk. Lassú forrás mellett hozzáadjuk a zöldségeket, és a jól megmosott vöröshagym...
Elkészítési idő:A tököt meghámoztam és kockákra vágtam. annyi vizet öntöttem rá, hogy ellepje, majd felforraltam és zöldségleves kockával ízesítettem. Beledobtam néhány gerezd fokhagymát és a s...
Elkészítési idő: