10 dkg lebbencs /csusza/ tészta
2 evőkanál olaj
3-5 dkg füstölt szalonna
néhány karika füstölt kolbász
1 kisebb fej vöröshagyma
3 szem kisebb krumpli
só, bors /őrölt fekete bors/
kb 1 l víz
egy kanál natúr lecsó /nyáron 1 paprika, 1 paradicsom/
1 teás kanál őrölt pirospaprika / lehet erős is, aki szereti/
A krumplit meghámozom, megmosom, majd apró kockára vágom.
A nagyobb tésztákat kisebbre töröm.
A hagymát megpucolom, apróra vágom.
A szalonnát is apró kockára vágom.
2 evőkanál olajra rádobom a szalonna darabkákat és üvegesre pirítom, majd hozzáadom a tésztát és folyamatosan keverve rózsaszínűre pirítom. Ekkor adom hozzá a hagymát és ezzel pirítom szép barnára az összes hozzávalót!
Amikor megpirult minden, félre húzom, picit várok, majd hozzáadom a pirospaprikát és a lecsót, elkeverem, majd hozzáadom a sót, borsot, a kolbász karikákat és a krumplit, majd egy liter vízzel felengedve puhára főzőm!
Egy tipp:
Sokan teszik bele korábban a hagymát, ami nekem nem vált be, mert mindig megégett, amíg a tészta megpirult.
Első lépésként áztasd tejbe a zsemlét. A zöldségeket tisztítsd meg, darabold fel mindegyiket ízlésed szerint, a hagymát kockázd egészen apróra. Végy elő egy lábast, az olajon dinsz...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellfilét apró kockákra vágjuk. Egy jó nagy lábosban felhevítjük az olajat, rádobjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. A zöldségeket felkockázzuk és a húshoz adjuk. (Személ...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felkockázott húst felteszem főni, ha felforrt lehabozom. Beleteszem a felkockázott zöldségeket és a fűszereket. Puhára főzöm, ekkor beleteszem a tárkonyt és a tejszínt. Felforral...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűPici kókuszzsíron megfonnyasztom a hagymát, ráteszem az előzőleg szétszedett és megmosott brokkolit, megsózzuk és felöntjük pici vízzel. Mikor puhára főtt összeturmixoljuk. Teszün...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű