Családireceptkönyv.hu

lebbencsleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 dkg lebbencs /csusza/ tészta
2 evőkanál olaj
3-5 dkg füstölt szalonna
néhány karika füstölt kolbász
1 kisebb fej vöröshagyma
3 szem kisebb krumpli
só, bors /őrölt fekete bors/
kb 1 l víz
egy kanál natúr lecsó /nyáron 1 paprika, 1 paradicsom/
1 teás kanál őrölt pirospaprika / lehet erős is, aki szereti/


Elkészítés:


A krumplit meghámozom, megmosom, majd apró kockára vágom.
A nagyobb tésztákat kisebbre töröm.
A hagymát megpucolom, apróra vágom.
A szalonnát is apró kockára vágom.
2 evőkanál olajra rádobom a szalonna darabkákat és üvegesre pirítom, majd hozzáadom a tésztát és folyamatosan keverve rózsaszínűre pirítom. Ekkor adom hozzá a hagymát és ezzel pirítom szép barnára az összes hozzávalót!
Amikor megpirult minden, félre húzom, picit várok, majd hozzáadom a pirospaprikát és a lecsót, elkeverem, majd hozzáadom a sót, borsot, a kolbász karikákat és a krumplit, majd egy liter vízzel felengedve puhára főzőm!

Trükkök, tippek, praktikák:


Egy tipp:
Sokan teszik bele korábban a hagymát, ami nekem nem vált be, mert mindig megégett, amíg a tészta megpirult.

lebbencsleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Újházi-tyúkleves
Újházi-tyúkleves

1. Az elõkészített, megmosott tyúkot 8 részre vágjuk (a máját és a zúzáját is felhasználjuk), majd hideg vízben feltesszük fõni. Ha már felforrt szedjük le a habját és sózzuk meg í...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: István
Erdélyi csorba leves
Erdélyi csorba leves

A húst 1 centis kockákra vágjuk, és 2 liter vízben feltesszük főni. Megsózzuk, egészben beledobjuk a megtisztított hagymát, ha forr, kis lángra állítjuk, így főzzük puhára,ha olyan...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Lin
Korhely leves
Korhely leves

Felkockázzuk a csülköt, és a kolbászt Ha túl savanyú a káposzta, egy kicsit leöblítjük, majd bő vízzel, babérlevéllel, a felkockázott füstölt csülökkel és a füstölt kolbásszal fel...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Babgulyás
Babgulyás

A babot előző este beáztatjuk. Bő vízben feltesszük főni, 2-3 babérlevéllel. Amikor félig puha, hozzáadjuk a kis kockára vágott krumplit. Sózzuk, borsozzuk, beleteszünk 1 apróra vá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk