menu

Családireceptkönyv.hu

lebbencsleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 dkg lebbencs /csusza/ tészta
2 evőkanál olaj
3-5 dkg füstölt szalonna
néhány karika füstölt kolbász
1 kisebb fej vöröshagyma
3 szem kisebb krumpli
só, bors /őrölt fekete bors/
kb 1 l víz
egy kanál natúr lecsó /nyáron 1 paprika, 1 paradicsom/
1 teás kanál őrölt pirospaprika / lehet erős is, aki szereti/


Elkészítés:


A krumplit meghámozom, megmosom, majd apró kockára vágom.
A nagyobb tésztákat kisebbre töröm.
A hagymát megpucolom, apróra vágom.
A szalonnát is apró kockára vágom.
2 evőkanál olajra rádobom a szalonna darabkákat és üvegesre pirítom, majd hozzáadom a tésztát és folyamatosan keverve rózsaszínűre pirítom. Ekkor adom hozzá a hagymát és ezzel pirítom szép barnára az összes hozzávalót!
Amikor megpirult minden, félre húzom, picit várok, majd hozzáadom a pirospaprikát és a lecsót, elkeverem, majd hozzáadom a sót, borsot, a kolbász karikákat és a krumplit, majd egy liter vízzel felengedve puhára főzőm!

Trükkök, tippek, praktikák:


Egy tipp:
Sokan teszik bele korábban a hagymát, ami nekem nem vált be, mert mindig megégett, amíg a tészta megpirult.

lebbencsleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Grízkockaleves
Grízkockaleves

Elkészítési idő: 1/2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Almaleves habgaluskával
Almaleves habgaluskával

A megmosott, meghámozott és feldarabolt almát a szilvával együtt cukros, fűszeres vízben feltesszük főni addig, amíg a gyümölcsök meg nem puhulnak. Közben a tejfölből és a lisztből...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Hagymakrémleves
Hagymakrémleves

A hagymát apróra vágjuk megdinszteljük, ízesítjük. Kb 1 órát főzzük majd leszűrjük. A hagymákat botmixerrel összetörjük majd visszaöntjük a levébe. Forrás után a tejszínnel behabar...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Sáfrányos karfiolleves
Sáfrányos karfiolleves

A tejet az alaplével, és egy csipet sáfránnyal felforraljuk. Sózzuk-borsozzuk. Közben a karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk és hozzáadjuk a forrásban lévő léhez. Kb. 7-8 perc al...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk