4 db narancs /1 bele, 1 a tetejére/
15 dkg cukor
4 dl tej
1 cs. vaníliás pudingpor
8 evőkanál gríz
14 dkg margarin/vagy vaj/
2 dl habtejszín
1 kis tasak habfixálópor
A narancsokat /3 db/meghámozom, gerezdekre szedem, majd kockára vágom. Egy lábosban a 2 dl vízzel és a cukor egyharmadával /5 dkg/ felforralom, majd belekanalazom a grízt és pár percig állandóan kavargatva megfőzöm, majd a kockára vágott narancsot hozzáadom. A megfőtt masszát tepsibe vagy tortaformába simítom. /én 20x30 cm-es formát használtam/ A pudingport összekeverem 5 dkg cukorral, majd egy kis tej hozzáadásával csomómentesre keverem és a forró tejbe öntve megfőzöm. Kihűlésig, néha megkavarva, hogy ne bőrösödjön, félreteszem. Amíg hűl, addig a margarint/vajat/ a maradék cukorral habosra keverem, majd a kihűlt pudingot hozzáadva simára keverem. Ezt a krémet a kihűlt narancsos grízes masszára simítom. A tejszínt felverem a fixálóval, majd ezt is rásimítom a tetejére.
A megmaradt narancsgerezdekkel kirakom a tetejét, majd apróra vágott kandírozott citrushéjjal megszórom.
Néhány órára, vagy egy éjszakára hűtőbe teszem, majd szeletelve tálalom.
1 Préchauffez le four à 240 °C (th.8). 2 Dans une casserole, faites fondre le beurre jusqu'à qu'il sente légèrement la noisette. Tamisez dans une passette et réservez. 3 Dans un...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgákat a cukor felével fehéredésig keverjük. A maradék cukrot a fehérjékhez adjuk és kemény habot verünk belőle. A lisztbe belekeverjük a sütőp...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Jaja, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte. Dodajte ulje, prašak za pecivo, jogurt, mak koji ste prethodno samljeli i sve zajedno dobro izmiješajte. 2. U nauljenu tep...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKrém: 1/2 l tej, 20 dkg cukor, 2 cs vaníliás pudingpor. Ezt összefőzzük és hűlni hagyjuk. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és kétfelé vesszük. Az egyiket kinyújtjuk, tepsibe tess...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű