4 db narancs /1 bele, 1 a tetejére/
15 dkg cukor
4 dl tej
1 cs. vaníliás pudingpor
8 evőkanál gríz
14 dkg margarin/vagy vaj/
2 dl habtejszín
1 kis tasak habfixálópor
A narancsokat /3 db/meghámozom, gerezdekre szedem, majd kockára vágom. Egy lábosban a 2 dl vízzel és a cukor egyharmadával /5 dkg/ felforralom, majd belekanalazom a grízt és pár percig állandóan kavargatva megfőzöm, majd a kockára vágott narancsot hozzáadom. A megfőtt masszát tepsibe vagy tortaformába simítom. /én 20x30 cm-es formát használtam/ A pudingport összekeverem 5 dkg cukorral, majd egy kis tej hozzáadásával csomómentesre keverem és a forró tejbe öntve megfőzöm. Kihűlésig, néha megkavarva, hogy ne bőrösödjön, félreteszem. Amíg hűl, addig a margarint/vajat/ a maradék cukorral habosra keverem, majd a kihűlt pudingot hozzáadva simára keverem. Ezt a krémet a kihűlt narancsos grízes masszára simítom. A tejszínt felverem a fixálóval, majd ezt is rásimítom a tetejére.
A megmaradt narancsgerezdekkel kirakom a tetejét, majd apróra vágott kandírozott citrushéjjal megszórom.
Néhány órára, vagy egy éjszakára hűtőbe teszem, majd szeletelve tálalom.
A hideg vajat a liszttel gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a tojássárgát, a porcukrot, a sütőport, a kakaót, a vaníliakivonatot és egy csipetnyi sót, majd összegyúrju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és a villával összetört gyümölcsöt. Erősen összekeverjük, végül beleforgatjuk a felvert tejszínhabot. Mély üvegtányé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTésztához Gőz felett melegítsük össze a vajat a mézzel, a cukorral, tojással és a kakaóval. A lisztet szitáljuk össze a szódabikarbónával és a sóval (adhatunk hozzá őrölt fahéja...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűaz élesztőt meleg cukrozott tejben felfuttatjuk, a lisztet a margarinnal (hájjal) elmorzsoljuk, belerakjuk az élesztőt, a sót, a tojássárgákat és a tejfölt, jól összedolgozzuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz