25 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 csipet só
12 dkg vaj
4 tojássárgája
4 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál tej
őrölt fahéj
Tetejére:
15 dkg baracklekvár
6 db tojásfehérje
15 dkg (vaníliás) porcukor
15 dkg dió
1 kávéskanál almaecet
A lisztet sütőporral, csipet sóval elkeverem, a vajjal elmorzsolom. A tojássárgáját kristálycukorral 2 evőkanál tejjel habosra keverem. Ezt a liszttel összekeverem és összegyúrom. Kb. 30x25cm-es/közepes méretű/, kivajazott, kilisztezett tepsibe simítom. Megkenem baracklekvárral és előmelegített sütőben 180C fokon, 20 percig sütöm.
A 6 db tojásfehérjéből 1 csipet sóval, almaecettel nagyon kemény habot verek és apránként hozzáadom a cukrot is. A diót késsel durvára aprítom.
A félig sült tésztát a sütőből kiveszem, megszórom fahéjjal, majd rákenem a cukros habot, rászórom a diót és a tűzhely hőjét a legalacsonyabb fokozatra állítva sütöm még kb. 15 percet, míg a hab megszilárdul és a dió picit megpirul
1.Először a száraz alapanyagokat, így a lisztet, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport és a citromhéjat összekeverjük, majd gyorsan belemorzsoljuk a vajat vagy a margarint. Vé...
Elkészítési idő: 1 óraTészta: A tejben felolvasztjuk a mézet. Összemorzsolni, majd hozzáönteni a tejes mézet és összegyúrni. 4 részre osztjuk és 15 percig pihentetjük. Krém: A tejet a búzadarával...
Elkészítési idő:Ha szárított élesztőt használunk, akkor a lisztet, a szárított élesztőt, a cukrot és a sót keverjük össze, majd adjuk hozzá a tejet és a vajat, vagy margarint megolvasztva. Jól gyú...
Elkészítési idő: