25 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 csipet só
12 dkg vaj
4 tojássárgája
4 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál tej
őrölt fahéj
Tetejére:
15 dkg baracklekvár
6 db tojásfehérje
15 dkg (vaníliás) porcukor
15 dkg dió
1 kávéskanál almaecet
A lisztet sütőporral, csipet sóval elkeverem, a vajjal elmorzsolom. A tojássárgáját kristálycukorral 2 evőkanál tejjel habosra keverem. Ezt a liszttel összekeverem és összegyúrom. Kb. 30x25cm-es/közepes méretű/, kivajazott, kilisztezett tepsibe simítom. Megkenem baracklekvárral és előmelegített sütőben 180C fokon, 20 percig sütöm.
A 6 db tojásfehérjéből 1 csipet sóval, almaecettel nagyon kemény habot verek és apránként hozzáadom a cukrot is. A diót késsel durvára aprítom.
A félig sült tésztát a sütőből kiveszem, megszórom fahéjjal, majd rákenem a cukros habot, rászórom a diót és a tűzhely hőjét a legalacsonyabb fokozatra állítva sütöm még kb. 15 percet, míg a hab megszilárdul és a dió picit megpirul
Először a csokoládés krémet készítjük el: a pudingporokat kevés tejben simára keverjük. A többi tejet a vízzel és a kristálycukorral keverve felforraljuk, majd folyamatos keverés k...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElkészítés: (Kis tepsi mérete: 15cm x 26cm) 1. Először a kókuszos részt készítjük el: A lisztet a tejben csomómentesen elkeverjük, majd beletesszük a kristálycukrot, vaníliás cukr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagait egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk, majd fél órán át hűtőben pihentetjük. Közben felverjük a tojásfehérjét és belekeverjük a kókuszreszeléket és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű. A puha margarint először magában, majd a cukorral keverjük habosra. Majd beledolgozzuk a tojásokat és a többi hozzávalót is. Egy kb. 20x30 cm-es tepsit kikenünk, lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű