25 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 csipet só
12 dkg vaj
4 tojássárgája
4 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál tej
őrölt fahéj
Tetejére:
15 dkg baracklekvár
6 db tojásfehérje
15 dkg (vaníliás) porcukor
15 dkg dió
1 kávéskanál almaecet
A lisztet sütőporral, csipet sóval elkeverem, a vajjal elmorzsolom. A tojássárgáját kristálycukorral 2 evőkanál tejjel habosra keverem. Ezt a liszttel összekeverem és összegyúrom. Kb. 30x25cm-es/közepes méretű/, kivajazott, kilisztezett tepsibe simítom. Megkenem baracklekvárral és előmelegített sütőben 180C fokon, 20 percig sütöm.
A 6 db tojásfehérjéből 1 csipet sóval, almaecettel nagyon kemény habot verek és apránként hozzáadom a cukrot is. A diót késsel durvára aprítom.
A félig sült tésztát a sütőből kiveszem, megszórom fahéjjal, majd rákenem a cukros habot, rászórom a diót és a tűzhely hőjét a legalacsonyabb fokozatra állítva sütöm még kb. 15 percet, míg a hab megszilárdul és a dió picit megpirul
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd fél cm vastagságúra kinyújtjuk. Kiszúróval tetszőleges mintákat készítünk, a tetejét lekenjük tojásfehérjével, majd a durvára vágott, cukrozott...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: NehézA sütőt előmelegítjük 200 fokra, valamint szilikonos sütőpapírral lefedünk egy sütőlemezt. Először a tésztát készítjük el úgy, hogy a diót nyújtófával minél jobban összetörjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszthez adunk egy csipet sót, elkeverjük, majd hozzáadjuk a margarint és mixerrel morzsás állagúra keverjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, valamint a korábban az 1 dl cukros te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mascarponét kikeverjük a vaníliával, mézzel és málnával. A babapiskótákat beleforgatjuk a kávés-kakaós-barna cukros-málna pálinkás keverékbe. A piskótákra rétegesen rakjuk a kr...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű