30 dkg liszt
25 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
3 tojássárgája
2-3 evőkanál tej
nem tévedés, cukor nem kell bele
A tetejére:
3 tojásfehérje
25 dkg porcukor
1 pici só
1 kávéskanál citromlé vagy almaecet
A töltéshez:
sárgabaracklekvár / vagy ami van otthon, de ne legyen folyós/
A tésztához valókat alaposan összegyúrom, majd fóliával letakarva hűtőbe teszem legalább fél órára pihenni. Akár egész éjjelre is lehet.
Lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra kinyújtom, majd kis korongokat /kb. 3 cm átmérőjű/ szaggatok belőle
Sütőpapíros sütőlemezre sorban lerakom.
A tojásfehérjét kemény habbá verem, és folyamatosan hozzáadom a porcukrot, sót, citromlevet vagy almaecetet.
A felvert habot a lapocskákra halmozom és előmelegített sütőben kb. 160 fokon megsütöm. Ha a teteje rózsaszínű lesz, akkor jó. Kihűlés után lekvárral két-két lapocskát összetapasztok.
Elsőnek szétválasztunk 3 tojást, a sárgájához hozzáadunk 1 csomag vaníliás cukrot és 5 ek. porcukrot. A tojásfehérjét habbá verjük, majd összekeverjük a sárgájával. Közben 1,5 dl...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítés A darált háztartási kekszet és a diót összekeverjük a sárgabaracklekvárral. Golyókat formázunk belőle, majd fél órára a hűtőbe tesszük. Az étcsokit felolv...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűSzétválasztom a tojásokat, a sárgájához teszem a korpát, édesítőt, sütőport, tejet amennyi szükséges, galuska sűrűségűre. Amíg a korpa duzzad, felverem a fehérjét, megtisztítom az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű