Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

rántott csirkemáj


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


½ kg csirkemáj

egy pici bors
esetleg fokhagymapor
panírozáshoz
tojás
liszt
prézli /zsemlemorzsa/




Elkészítés:


A csirkemájakat hártyáitól, az epemaradványoktól és a vércsomóktól megtisztítjuk, megmossuk, papírtörlővel a vizet leitatjuk, fűszerezzük. A szokásos módon először lisztbe, majd felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk, és közepesen forró olajban kisütjük.
Óvatosan bánjunk a májjal, mert fröcsög az olajban és megégethetjük magunkat, ezt megelőzhetjük, ha hústűvel, vagy fogpiszkálóval megszurkáljuk sütés előtt!
Tálalhatjuk rizzsel, krumplival, savanyúsággal vagy majonézes salátákkal.

rántott csirkemáj

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sült csirkecombok savanyúkáposzta ágyon
Sült csirkecombok savanyúkáposzta ágyon

A csirkecombokat beirdalom egy kicsit és olajos fokhagymával bekenem. Majd besózom, borsozom, és a mustárral jól bekenem majd így páco- lom minimum 2 órát. De minél tovább pácolom...

Elkészítési idő: 1,5 óra+pácolás
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Tejszínes babos csirkemell
Tejszínes babos csirkemell

Csirkemellfilét felkockázzuk, és felhevített olajon sütjük. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, és meghintjük tárkonnyal. Amikor a hús kicsit megpirult, hozzáadjuk a felkockázott lila...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sütőben sült csirkemáj
Sütőben sült csirkemáj

A burgonyát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk és fűszeres vízben 5 percen át főzzük, majd leszűrjük. A májat megtisztítjuk és 5 percen át főzzük, leszűrjük és a burgonyához kev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Straganoff csirke (Sóbors)
Straganoff csirke (Sóbors)

A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra. A gombát szeleteljük össze. A csirkemellet vágjuk csíkokra. Egy nagy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, majd dinszteljük meg rajta a hag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk