½ kg csirkemáj
só
egy pici bors
esetleg fokhagymapor
panírozáshoz
tojás
liszt
prézli /zsemlemorzsa/
A csirkemájakat hártyáitól, az epemaradványoktól és a vércsomóktól megtisztítjuk, megmossuk, papírtörlővel a vizet leitatjuk, fűszerezzük. A szokásos módon először lisztbe, majd felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk, és közepesen forró olajban kisütjük.
Óvatosan bánjunk a májjal, mert fröcsög az olajban és megégethetjük magunkat, ezt megelőzhetjük, ha hústűvel, vagy fogpiszkálóval megszurkáljuk sütés előtt!
Tálalhatjuk rizzsel, krumplival, savanyúsággal vagy majonézes salátákkal.
A nagyobb darabokra vágott bacont olvasszuk ki egy nagyobb, száraz serpenyőben, és amikor már ropogós, vegyük ki, tegyük félre. A visszamaradt zsiradékon süssük mega sózott, borso...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolrózsákat sós vízben roppanósra főzzük, majd hagyjuk lecsöpögni. A sajtot lereszeljük. A melleket vékonyra klopfoljuk, egy közepes méretű tepsit 2 ek. olajjal kikenünk, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben megfőzzük. A húst nagyobb darabokra vágjuk, kevés olajban pirítani kezdjük. Fűszerezzük és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, minden oldalát megpirítjuk. A tésztá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű10 csirkecomg alsó, besózok, picit megborsozom és majorannával megszóróm. Igy hagyom őket 1 órát a hűtőben pihenni, utánnak betekerem baconnal, kicsit a tetejét pirospaprikával m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű