Családireceptkönyv.hu

rántott csirkemáj


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


½ kg csirkemáj

egy pici bors
esetleg fokhagymapor
panírozáshoz
tojás
liszt
prézli /zsemlemorzsa/




Elkészítés:


A csirkemájakat hártyáitól, az epemaradványoktól és a vércsomóktól megtisztítjuk, megmossuk, papírtörlővel a vizet leitatjuk, fűszerezzük. A szokásos módon először lisztbe, majd felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk, és közepesen forró olajban kisütjük.
Óvatosan bánjunk a májjal, mert fröcsög az olajban és megégethetjük magunkat, ezt megelőzhetjük, ha hústűvel, vagy fogpiszkálóval megszurkáljuk sütés előtt!
Tálalhatjuk rizzsel, krumplival, savanyúsággal vagy majonézes salátákkal.

rántott csirkemáj

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Tejszínben sült zöldborsós baconos csirke
Tejszínben sült zöldborsós baconos csirke

A nagyobb darabokra vágott bacont olvasszuk ki egy nagyobb, száraz serpenyőben, és amikor már ropogós, vegyük ki, tegyük félre. A visszamaradt zsiradékon süssük mega sózott, borso...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemell Dubarry
Csirkemell Dubarry

A karfiolrózsákat sós vízben roppanósra főzzük, majd hagyjuk lecsöpögni. A sajtot lereszeljük. A melleket vékonyra klopfoljuk, egy közepes méretű tepsit 2 ek. olajjal kikenünk, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Csirkedarabok, fokhagymás sajtos tásztával
Csirkedarabok, fokhagymás sajtos tásztával

A tésztát sós vízben megfőzzük. A húst nagyobb darabokra vágjuk, kevés olajban pirítani kezdjük. Fűszerezzük és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, minden oldalát megpirítjuk. A tésztá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Csirkecomb baconszalonnába csomagolva
Csirkecomb baconszalonnába csomagolva

10 csirkecomg alsó, besózok, picit megborsozom és majorannával megszóróm. Igy hagyom őket 1 órát a hűtőben pihenni, utánnak betekerem baconnal, kicsit a tetejét pirospaprikával m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk