Családireceptkönyv.hu

rántott csirkemáj


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


½ kg csirkemáj

egy pici bors
esetleg fokhagymapor
panírozáshoz
tojás
liszt
prézli /zsemlemorzsa/




Elkészítés:


A csirkemájakat hártyáitól, az epemaradványoktól és a vércsomóktól megtisztítjuk, megmossuk, papírtörlővel a vizet leitatjuk, fűszerezzük. A szokásos módon először lisztbe, majd felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk, és közepesen forró olajban kisütjük.
Óvatosan bánjunk a májjal, mert fröcsög az olajban és megégethetjük magunkat, ezt megelőzhetjük, ha hústűvel, vagy fogpiszkálóval megszurkáljuk sütés előtt!
Tálalhatjuk rizzsel, krumplival, savanyúsággal vagy majonézes salátákkal.

rántott csirkemáj

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kínai szezámmagos csirke
Kínai szezámmagos csirke

A csirkemellet kockára vágom, sózom, borsozom és kevés étkezési keményítővel összekeverem. Adok hozzá 1-2 ek. vizet, hogy kicsit nedves legyen, majd legalább 30 percre félreteszem....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csábító csirke a sütőből
Csábító csirke a sütőből

A hagymát megtisztítjuk és felvagdossuk, kevés olajon pirítjuk, majd ráhelyezzük a húsokat és mindkét oldalukat sütjük 2-3 percig. Ezt követően felöntjük egy kevés vízzel, csak ann...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pcombaradicsomos gombás csirke
Pcombaradicsomos gombás csirke

A csirkecombokat megmossuk és kettévágjuk. A húsok mindkét oldalát meghintjük sóval és fedeles jénai edénybe helyezzük őket. Az olajon megfonnyasztjuk a felaprított hagymát, rátes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk