menu

Családireceptkönyv.hu

sajtos barackos szűzpecsenye


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1-2 db sertés szűzpecsenye /attól függ hány személyre készül/
1-1 teáskanál kakukkfű, őrölt kömény, bors, fokhagymapor, só ízlés szerint
1-2 dl fehérbor /muskotály vagy más/
20 dkg sajt /trappista, ementáli vagy gouda/
1 doboz őszibarack konzerv /esetleg ananász
2 teáskanál liszt

Elkészítés:


A húst megmossuk és lehártyázzuk, majd leitatjuk a vizet róla, ezután az összekevert fűszerekbe hempergetjük.
Egy sütőedénybe fektetjük, aláöntjük a bort és kb. 45 percig fóliával letakarva, közepes tűznél, megpároljuk.
Kihűlésig félretesszük, de előző nap is előkészíthetjük.
A húst kb. 1 cm széles korongokra szeleteljük és egy kicsit széthúzva szeleteket, melyek egy kicsit takarják egymást, visszahelyezzük a sütőedénybe.
Apró kockákra vágjuk a gyümölcsöt és a húsra/mellé szórjuk.
A vajjal és a liszttel elkészítjük a besamelt. A forró vajra szórjuk a lisztet, kicsit megpirítjuk, majd a gyümölcskonzerv levével felöntjük, és megfelelő sűrűségűre főzzük.
A gyümölccsel szórt húsra öntjük a mártást, majd a lereszelt sajttal megszórjuk és a sütőbe visszatéve pirosra sütjük.
Tálalható krumplipürével, rizibizivel, vagy kukoricás rizzsel.

sajtos barackos szűzpecsenye

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Kolbásszal töltött fűszeres karaj
Kolbásszal töltött fűszeres karaj

A kolbász bőrét lehúzzuk, és 1-2 órára fagyasztóba tesszük. A karajba hosszú pengéjű késsel középen vágást ejtünk (akkorát, hogy gond nélkül bele tudjuk tölteni a kolbászt), és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cipóban sült savanyú káposztás füstölt csülök
Cipóban sült savanyú káposztás füstölt csülök

Kenyértészta: Főzzük meg a burgonyát, törjük össze, és hagyjuk kihűlni. Az élesztőt 1 dl tejjel és 1 kávéskanál cukorral futtassuk fel. Öntsük egy tálba a maradék fél dl tejet,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Darált - Rakott krumpli hússal
Darált - Rakott krumpli hússal

1. Vöröshagymát a zsírral üvegesre pirítom, majd a húst fehéredésig keverem hozzáadom a paprikát, felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje, sózom és készre zsírjára főzöm. 2....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Tojásos lecsóval töltött karajszeletek
Tojásos lecsóval töltött karajszeletek

A karajt 4 vastagabb szeletre vágjuk. Mindegyik szeletet félbe vágjuk, de ne vágjuk át. Kiklopfoltjuk, sóval meghintetjük, félretesszük. Lecsó készítése: A finomra vágott hag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk