1-2 db sertés szűzpecsenye /attól függ hány személyre készül/
1-1 teáskanál kakukkfű, őrölt kömény, bors, fokhagymapor, só ízlés szerint
1-2 dl fehérbor /muskotály vagy más/
20 dkg sajt /trappista, ementáli vagy gouda/
1 doboz őszibarack konzerv /esetleg ananász
2 teáskanál liszt
A húst megmossuk és lehártyázzuk, majd leitatjuk a vizet róla, ezután az összekevert fűszerekbe hempergetjük.
Egy sütőedénybe fektetjük, aláöntjük a bort és kb. 45 percig fóliával letakarva, közepes tűznél, megpároljuk.
Kihűlésig félretesszük, de előző nap is előkészíthetjük.
A húst kb. 1 cm széles korongokra szeleteljük és egy kicsit széthúzva szeleteket, melyek egy kicsit takarják egymást, visszahelyezzük a sütőedénybe.
Apró kockákra vágjuk a gyümölcsöt és a húsra/mellé szórjuk.
A vajjal és a liszttel elkészítjük a besamelt. A forró vajra szórjuk a lisztet, kicsit megpirítjuk, majd a gyümölcskonzerv levével felöntjük, és megfelelő sűrűségűre főzzük.
A gyümölccsel szórt húsra öntjük a mártást, majd a lereszelt sajttal megszórjuk és a sütőbe visszatéve pirosra sütjük.
Tálalható krumplipürével, rizibizivel, vagy kukoricás rizzsel.
A tojást keményre főzzük, leszedjük a héját és felkarikázzuk. Tejföllel összekeverjük, sózzuk. Pici zúzott fokhagymát is teszünk bele. A karajból vékony szeleteket vágunk. Sózzu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csülköt megmossuk, és egy lábasba tesszük. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. 1 ek. sót, 2 babérlevelet, 1 gerezd fokhagymát és néhány szem egész fekete borsot is teszünk a v...
Elkészítési idő: 3 óra+90 perc Nehézség: Könnyű1. A tarját ledaráljuk, majd hozzákeverjük a tejfölt. 2. A karajt megtisztítjuk, kicsontozzuk, majd kiklopfoljuk. 3. Minden szelet közepére sonkakrémet rakunk, majd felteke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tarját kb másfél centis szeletekre vágjuk. A széleit több helyen bevagdossuk, hogy ne ugorjon össze sütés közben. Borsozzuk. A ketchupot összekeverjük a worchestershire szósszal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű