50 dkg krumpli
2 sárgarépa
1 fehérrépa
1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
diónyi zsír /esetleg olaj/
1 teás kanál liszt
1 kis pohár tejföl /esetleg natúr joghurt/
1 dl főzőtejszín
szárított /friss/ tárkony
só, bors
leveskocka, vagy ételízesítő /elhagyható/
csipetke /elhagyható/
ecet, tárkonyecet /aki savanykásan szereti/
A hozzávalókat megpucoljuk, megmossuk és felaprítjuk.
A zsíron/olajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. A megpucolt répákat karikára vágjuk, rádobjuk a hagymára, kicsit együtt pirítjuk, majd felengedjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a tárkonyt és hozzádobjuk a húsleves kockát is.
Mikor a zöldségek félpuhák, belerakjuk a felkockázott burgonyát és a szárított csipetkét, majd az egészet puhára főzzük.
Közben elkészítjük a habarást: a lisztet elkeverjük csomómentesre a tejszínnel, hozzáöntjük a tejfölt/joghurtot is és simára kavarjuk. A forrásban lévő leveshez adjuk és összeforraljuk.
A végén is adunk hozzá tárkonyt, hogy intenzívebb íze legyen.
Ecettel, tárkonyecettel tehetjük pikánsabbá.
A pórét és a hagymát megtisztítjuk, mossuk, gyűrűkre vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, mossuk, durvára reszeljük. Az olajat egy fazékban felforrósítjuk, hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: A spárgákat megtisztítom, a szárakról levágom, kidobom a fás, kemény részeket, majd felaprítom. A vöröshagymát és a fokhagymákat apró kockákra vágom. A picit megsózott...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhagymát megtisztítjuk,össze vágjuk. Elkészítés:Kevés olajon megdinszteljük a hagymát. Rátesszük a zöldségeket,gombát. Sózzuk,borsozzuk,ételízesítőt adunk hozzá és 8-10 percig páro...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAlacsony lángon a lisztből és az olajbol rántást készítünk, majd felöntjük 1 liter vízzel. Ízesítjük köménnyel, sóval, borssal és őrölt paprikával. Két tojást felverünk, majd ha f...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű