½ kg darált hús /sertés/
1 szikkadt kenyérsarka
1 közepes fej v.hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 tojás
fűszerek ízlés szerint: só, őrölt bors, szerecsendió, kakukkfű, piros paprika
töltelékhez:
10-15 dkg szeletelt sajt /lehet füstölt is, vagy vegyesen
3-4 főtt tojás
10-15 dkg szeletelt sonka vagy tarja, esetleg bacon
10 dkg reszelt sajt
1 kápia vagy kaliforniai paprika
A kenyeret megáztatjuk, a tojásokat megfőzzük. A kápiát apró kockára vágjuk.
A hagymát apróra vágjuk és egy kis zsiradékon üvegesre pároljuk.
A húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a kifacsart kenyeret, a tojást, a pirított hagymát és a fűszereket, majd villával vagy kézzel jól összedolgozzuk.
Előkészítünk egy kb. 50 cm hosszú alufóliát, amit olajjal megkenünk, majd erre rátesszük a húst és kézzel téglalap alakura tapicskoljuk / a szélein és a végein helyet hagyva/.
Az elterített húsra fektetjük a sajtszeleteket, majd a sonka következik, utána a felszeletelt főtt tojásokat is ráhelyezzük, majd a reszelt sajttal megszórjuk és végül a paprika kockákat is rászórjuk.
A fólia segítségével feltekerjük /kicsit óvatosan, mert az olajozott fólián elcsúszhat/, majd középre csúsztatjuk és jobbról, balról a fóliát ráhajtjuk, a végein pedig megtekerjük /szaloncukorra fog hasonlítani az alakja.
A tekercset egy sütőedénybe /akár őzgerincbe/ helyezzük, majd közepes hőnél /kb. 180°C/ 1 órán át sütjük, majd kibontjuk a fóliát és magasabb hőmérsékleten pirosra sütjük, közben néha a levével locsolgatjuk.
Hidegen és melegen is tálalható.
1. A húst megmossuk, leszárítjuk, majd felkockázzuk. 2. A hagymát apróra vágjuk, a paradicsomot, paprikákat felaprítjuk. 3. A felhevített zsíron pirítjuk a hagymát, félrehúz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA darált húst, a felszeletelt hagymát, az 1 tojást, a sót és a borsot tedd keverd jól össze. A sütőt melegítsd elő 190 fokra. Egy tepsit, vagy hőálló edényt kenj ki vajjal és szó...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágom és megdinsztelem. Rárakom a húst, sózom, borsozom, majd ha kifehérdett a kukoricát és a babot is rárakom, és összefőzöm. Ha már puha rárakom a port, keverget...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűHa befűszereztük az oldalast 1-2 órára tegyük be a hűtőbe. A zöldségeket nagy darabokra szeleteljük. A tepsiben elrendezzük úgy, hogy a húsok legyenek felül a zöldségek alul,...
Elkészítési idő: 200 perc Nehézség: Közepes