40-50 dkg zöldbab/ friss vagy mirelit/
2 szál sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1 nagyobb vagy 2 kisebb krumpli
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
1 teáskanál pirospaprika
petrezselyem /friss vagy szárított/
szárított tészta /csipetke, vagy házi tarhonya/
só, majoránna, esetleg bors, ételízesítő
szalonnabőr ha van otthon /elhagyható/
tejföl és ecet /aki szereti/
A zöldbabot egy lábosban /fazékban/ az apróra vágott zöldségekkel felteszem főni.
Sózom, fűszerezem, beleteszem a szalonnabőröket. /ha szalonnát eszem a bőrét nem szoktam megenni, így félreteszem, hogy különböző ételekbe tegyem a későbbiekben/, majd kb. ½ óra múlva hozzáadom az apró kockára vágott krumplit és a tésztát. Még 10 percig főzöm, addig elkészítem a rántást. A zsiradékra ráteszem a lisztet és hozzáadom az apróra vágott /zúzott/ fokhagymát, picit megpirítom, félrehúzom és beleteszem a pirospaprikát is, majd berántom a levest. A végén hozzáadom az aprított friss, vagy szárított petrezselymet.
Tálalásnál kínálhatunk hozzá tejfölt, vagy pikánssá tehetjük egy kis ecettel. Ki, hogy szereti.
• A leves hozzávalóit egy lábasban a fenti sorrendben mérsékelt tűzön összemelegítjük: először a zsiradékon pirítsd át a csirkét, majd add hozzá a többi alapanyagot is. • Ezután...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húst vágd fel egyforma kisebb kockákra 2. A csipetke tésztát előre, külön sós vízben egy evő¬kanál olaj hozzáadásával megfőzöd, leöblíted és lecsepegteted. 3....
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1: A brokkolit, karfiolt, répát megpucoljuk, felaprítjuk, megmossuk. 2: Egy közepes fazékba helyezzük, és felöntjük a vízzel. 3: 2 db zöldségleves kockát teszünk bele, fedő alatt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szeletelt, füstölt szalonnát apró csíkokra vágom, olívaolajon pirosra sütöm, majd a csirkecombokat átforgatom rajta, amíg kifehérednek. Vízzel felöntöm, és kb. 1 órát főzöm....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű