40-50 dkg zöldbab/ friss vagy mirelit/
2 szál sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1 nagyobb vagy 2 kisebb krumpli
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
1 teáskanál pirospaprika
petrezselyem /friss vagy szárított/
szárított tészta /csipetke, vagy házi tarhonya/
só, majoránna, esetleg bors, ételízesítő
szalonnabőr ha van otthon /elhagyható/
tejföl és ecet /aki szereti/
A zöldbabot egy lábosban /fazékban/ az apróra vágott zöldségekkel felteszem főni.
Sózom, fűszerezem, beleteszem a szalonnabőröket. /ha szalonnát eszem a bőrét nem szoktam megenni, így félreteszem, hogy különböző ételekbe tegyem a későbbiekben/, majd kb. ½ óra múlva hozzáadom az apró kockára vágott krumplit és a tésztát. Még 10 percig főzöm, addig elkészítem a rántást. A zsiradékra ráteszem a lisztet és hozzáadom az apróra vágott /zúzott/ fokhagymát, picit megpirítom, félrehúzom és beleteszem a pirospaprikát is, majd berántom a levest. A végén hozzáadom az aprított friss, vagy szárított petrezselymet.
Tálalásnál kínálhatunk hozzá tejfölt, vagy pikánssá tehetjük egy kis ecettel. Ki, hogy szereti.
A vöröshagymát finomra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkarikázott sárga- és fehérrépát, kicsit lepirítjuk. Beletesszük a kisebb hasábokra vágott karalábét,...
Elkészítési idő: 1óra 30perc Nehézség: KönnyűOlajon átsütjük a feldarabolt zöldségeket a hagymával együtt, felöntjük vízzel vagy zöldség alaplével, sózzuk, borsozzuk. Ha a zöldségek megpuhultak, belefőzzük a levesbe a darab...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA medvehagymát alaposan megmossuk és csíkokra vágjuk. A krumplit és a vöröshagymát is megtisztítjuk. Közepes lábasban a felforrósított zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott vö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát apró kockára vágom, megpirítom beleteszem az apróra vágott hagymát, üvegesre párolom. Jöhet rá a sok-sok zöldség felaprítva, majd a zöldbab, kicsumázott, felszeletel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű