4 tojásfehérje
125 g cukor
100 g darált dió
1 evőkanál liszt
fél teáskanál szódabikarbóna
A krémhez:
4 tojássárgája
1 tojás
125 g cukor
25 g cukrozatlan kakaópor
100 g vaj
A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaj
6 dkg vágott dió
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, a cukrot is belekavarjuk. A diót, a szódabikarbónát és a lisztet összekavarjuk, a habhoz adjuk. Sütőpapírral bélelt 35/45 cm-es tepsibe simítjuk a masszát és 170 fokos sütőben nagyjából 20 perc alatt megsütjük. A krémet is megcsináljuk. A tojássárgáját az egy egész tojással kikavarjuk, a cukrot és a kakaót is hozzáadjuk, vízgőz fölött addig kavarjuk, amíg teljesen sűrű lesz. A krémet hagyjuk kihűlni. A vajat kikavarjuk és kanalanként hozzáadjuk a hideg krémet. A lapot három egyenlő részre vágjuk és megkenjük a krémmel. A csokoládét felolvasztjuk a vajjal és a tészta tetejére kenjük, a vágott diót rászórjuk, hűtőbe tesszük fogyasztásig.
Mindent összekeverünk és muffin formában megsütjük. 12 db nagy muffin lesz belőle
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kikeverjük a cukorral, az olajjal és a vízzel. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát, végül hozzákeverjük a tojások kem...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA lisztet nagy tálba szitáljuk. Összemorzsoljuk a hideg vajjal, és gyors mozdulatokkal belegyúrjuk a cukrot, valamint a citromhéjat. (Nem szabad sokáig gyúrni, mert akkor a sütemén...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kivajazott tepsit ostyalappal kibéleljük . 6 tojásfehérjét habosra keverünk 25 dkg cukorral. Hozzáadjuk 4 tojás sárgáját, 4 kanál zsemlemorzsát, 20 dkg darált diót és fél c...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű