Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Csokoládés habos szelet – olyan könnyed, hogy elolva


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
3 tojás
3 evőkanál hideg víz
5 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaópor
1 teáskanál sütőpor
0,5 dl főtt feketekávé (a belocsoláshoz)
A krémhez:
1 csomag tejszínes pudingpor
5 evőkanál cukor
5 dl tej
2 dl habtejszín
A tetejére:
15 dkg tejcsokoládé
1 teáskanál vaj

Elkészítés:


A tojásfehérjét a vízzel felverjük. A tojássárgáját a cukorral kikavarjuk és a habhoz adjuk. A lisztet, a sütőport és a kakaót összekavarjuk, a habhoz adjuk. A tésztát közepes méretű tepsibe kanalazzuk és 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük. Közben megcsináljuk a krémet: a pudingport, a cukorral és a tejjel összekavarjuk, a szokásos módon megfőzzük, majd kihűtjük. Ha a puding kihűlt, a felvert habot hozzákavarjuk. A megsült piskótát tálcára tesszük és belocsoljuk a kávéval, majd rákenjük a krémet. A csokoládét a vajjal felolvasztjuk, hagyjuk hűlni és mikor már csak éppen langyos, a krém tetejére kenjük. A süteményt 1 órára hűtőbe tesszük és szeleteljük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szilvás-répás pite #MagyarKonyha
Szilvás-répás pite #MagyarKonyha

A szilvát megmossuk, kimagozzuk, majd a fahéjas xilittel összeforgatva pihenni rakjuk. A tészta szárazanyagait összekeverjük. A tojássárgáját a xilittel habosra keverjük. A tojásf...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar francia kremes recept
francia kremes recept

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
ZSERBÓ CSOKOLÁDÉS
ZSERBÓ CSOKOLÁDÉS

A tésztát összegyúrjuk, 4 részre osztjuk és sütőpapíros tepsi hátulján,180 fokon, 4 lapot sütünk. Krém: 2 csoki pudingot felfőzünk fél l tejben,hozzáadunk 20 dkg cukrot,1 vaníliás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Linzer ♥ Baracklekváros linzer
Linzer ♥ Baracklekváros linzer

A vajat serpenyőben óvatosan világosbarnára pirítjuk. Hagyjuk kihűlni, de figyelünk a hőmérsékletre, nehogy túl sötét legyen a zsiradék. A cukrot a zsiradékhoz szórjuk, és habosra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk