70 dkg liszt
30 dkg zsír
25 dkg cukor
4 tojás
2 cs. vaníliás cukor
1 cs. sütőpor
Összegyúrjátok, kinyújtjátok, kiszurkáljátok, és mehet is az előmelegített sütőbe. ;) Nekem tényleg mindig nagyon puha a töltés után, általában házi lekvárt teszek bele.
A liszthez hozzákeverjük a porcukrot a csipetnyi sót, a sütőport és a szódabikarbónát, majd elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk az egész tojást és a tojássárgáját, valamint...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes1. A sütőt elő kell melegíteni 160-165 fokra. 2. Össze kell keverni a lisztet, cukrot, sütőport. 3. Ehhez kell adni a felvert tojást, olajat, tejet. 4. Az egészet csomó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLangyos tejben, cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Addig a többi hozzávalót kelesztőtálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt és a maradék meleg tejet és rugalmas tésztává dagas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból 1 lapot sütünk, és vágunk ketté, 2 vékony lapot kapunk. Ehhez a tojások sárgáit keverjük fehéredésig a cukorral, aromával. A fehérjéből kemény, de ne túl kem...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű