Tésztához:
50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
1 tk cukor
3 dl tej
2 kk só
5 dkg margarin
Töltelékhez:
1 zöldfűszeres tömlős sajt
1 nagy csipet só
1 csipet őrölt szerecsendió
5 dkg zöldborsó
1 nagy fej lilahagyma
15 dkg kukorica
1 nagyobb méretű piros kaliforniai paprika fele
1 kis csokor metélőhagyma
10 dkg trappista sajt
Kenéshez:
1 tojássárgája
Szóráshoz:
1 tk szezámmag
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a sót, a szobahőmérsékletű margarint. Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk. A borsót megfőzzük, ha konzervet használunk, azt csak öblítsük át. A lilahagymát és a paprikát kockázzuk fel. A metélőhagymát vágjuk apróra. A kukoricát mossuk át, és hagyjuk lecsepegni.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, és vékonyra, téglalap alakúra elnyújtjuk. Megkenjük a tömlős sajttal. Óvatosan meghintjük sóval, szerecsendióval. Egyenletesen rászórjuk a lilahagymát, a paprikát, a borsót, a kukoricát, végül a metélőhagymát. Ráreszeljük a trappista sajtot.
A hosszabbik oldaláról kezdve feltekerjük, mint a bejglit. Szélesebb trapézokat vágunk a rúdból.
Egy lisztbe mártott fakanál nyelével középen jól lenyomjuk a tészták közepét, hogy a két oldala kicsit felfelé forduljon.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, egymástól kicsit távolabb, mert még nőni fognak. Előmelegítjük a sütőt.
A tészták tetejét megkenjük tojássárgával, és szórunk rá kevéske szezámmagot.
Meleg helyen még további 30 percet kelesztjük.
180 fokon 20 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
A sütőből kivéve a tetejükre csorgatunk kevéske tejet, és konyharuhával letakarva hagyjuk 10 percet átgőzölni
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 28x38 cm
ne legyen túl sűrű a tészta
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot beleteszem a tejbe, meglangyosítom és utána morzsolom bele az élesztőt. Hagyom felfutni. Addig a száraz összetevőket összekeverem. Mikor feltutott az élesztő robotgéppel s...
Elkészítési idő: 80-120 perc Nehézség: KözepesA tésztát sós vízben kifőzzük. Eközben a vajon megpároljuk, majd enyhén barnára sütjük a lereszelt cukkinit. Sóval, borssal, vegamix-szel, vagy zöldfűszerrel ízesítjük. Amikor kics...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű1. A tojásokat elkeverjük a cukorral, sóval, vanília cukorral. 2. Hozzáadjuk a lisztet, majd lassanként a tejet, folyamatos kevergetés mellett. 3. Végül beleöntjük az olajat....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű