Tésztához:
50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
1 tk cukor
3 dl tej
2 kk só
5 dkg margarin
Töltelékhez:
1 zöldfűszeres tömlős sajt
1 nagy csipet só
1 csipet őrölt szerecsendió
5 dkg zöldborsó
1 nagy fej lilahagyma
15 dkg kukorica
1 nagyobb méretű piros kaliforniai paprika fele
1 kis csokor metélőhagyma
10 dkg trappista sajt
Kenéshez:
1 tojássárgája
Szóráshoz:
1 tk szezámmag
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a sót, a szobahőmérsékletű margarint. Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk. A borsót megfőzzük, ha konzervet használunk, azt csak öblítsük át. A lilahagymát és a paprikát kockázzuk fel. A metélőhagymát vágjuk apróra. A kukoricát mossuk át, és hagyjuk lecsepegni.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, és vékonyra, téglalap alakúra elnyújtjuk. Megkenjük a tömlős sajttal. Óvatosan meghintjük sóval, szerecsendióval. Egyenletesen rászórjuk a lilahagymát, a paprikát, a borsót, a kukoricát, végül a metélőhagymát. Ráreszeljük a trappista sajtot.
A hosszabbik oldaláról kezdve feltekerjük, mint a bejglit. Szélesebb trapézokat vágunk a rúdból.
Egy lisztbe mártott fakanál nyelével középen jól lenyomjuk a tészták közepét, hogy a két oldala kicsit felfelé forduljon.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, egymástól kicsit távolabb, mert még nőni fognak. Előmelegítjük a sütőt.
A tészták tetejét megkenjük tojássárgával, és szórunk rá kevéske szezámmagot.
Meleg helyen még további 30 percet kelesztjük.
180 fokon 20 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
A sütőből kivéve a tetejükre csorgatunk kevéske tejet, és konyharuhával letakarva hagyjuk 10 percet átgőzölni
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 28x38 cm
Vaj és olaj keverékén üvegesre pároljuk a felkockázott hagymát, erre tesszük a szintén kockákra vágott pulykahúst, és picit együtt pirítjuk. Rátesszük a mustárt és a tárkonyt, sóz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűelkészítés A tészta hozzávalóit robotgépben összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva pihentetjük fél órát a hűtőben. A tésztát tíz egyenlő részre osztjuk és enyhén lisztezett mu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymat aprora vagom es uvegersre parolom. Hozzateszem a hust,sot,borsot,piros paprikat,leves kockat. Felontom keves vizzel es puhara parolom. Amikor a hus szinte puha, akkor...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűJénaiba rétegezzük a hozzávalókat. Alulra a tésztát, rá a húst, tetejére a zöldségeket. A tojást villával felverjük, belekeverjük a tejfölt, hígítjuk a tejszínnel, sózzuk, borsozz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz