menu

Családireceptkönyv.hu

Zöldséges pillangók recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tésztához:

50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
1 tk cukor
3 dl tej
2 kk só
5 dkg margarin

Töltelékhez:

1 zöldfűszeres tömlős sajt
1 nagy csipet só
1 csipet őrölt szerecsendió
5 dkg zöldborsó
1 nagy fej lilahagyma
15 dkg kukorica
1 nagyobb méretű piros kaliforniai paprika fele
1 kis csokor metélőhagyma
10 dkg trappista sajt

Kenéshez:

1 tojássárgája

Szóráshoz:

1 tk szezámmag

Elkészítés:




Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a sót, a szobahőmérsékletű margarint. Alaposan kidagasztjuk.

Meleg helyen konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

A zöldségeket alaposan megtisztítjuk. A borsót megfőzzük, ha konzervet használunk, azt csak öblítsük át. A lilahagymát és a paprikát kockázzuk fel. A metélőhagymát vágjuk apróra. A kukoricát mossuk át, és hagyjuk lecsepegni.

A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, és vékonyra, téglalap alakúra elnyújtjuk. Megkenjük a tömlős sajttal. Óvatosan meghintjük sóval, szerecsendióval. Egyenletesen rászórjuk a lilahagymát, a paprikát, a borsót, a kukoricát, végül a metélőhagymát. Ráreszeljük a trappista sajtot.

A hosszabbik oldaláról kezdve feltekerjük, mint a bejglit. Szélesebb trapézokat vágunk a rúdból.

Egy lisztbe mártott fakanál nyelével középen jól lenyomjuk a tészták közepét, hogy a két oldala kicsit felfelé forduljon.

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, egymástól kicsit távolabb, mert még nőni fognak. Előmelegítjük a sütőt.

A tészták tetejét megkenjük tojássárgával, és szórunk rá kevéske szezámmagot.

Meleg helyen még további 30 percet kelesztjük.

180 fokon 20 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

A sütőből kivéve a tetejükre csorgatunk kevéske tejet, és konyharuhával letakarva hagyjuk 10 percet átgőzölni

Trükkök, tippek, praktikák:


sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 28x38 cm

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejszínes-sajtos csirkés tészta
Tejszínes-sajtos csirkés tészta

A szalonnát apró kockára vágjuk, zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet is, és addig pirítjuk, míg szép aranybarna lesz. Ha a csirke megpirult, rádobjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vegán káposztás nokedli
Vegán káposztás nokedli

A káposztát lereszeljük, sózzuk és állni hagyjuk. Amikor levett eresztett jól kicsavarjuk kókuszzsíron aranysárgára dinszteljük borssal, köménymaggal ízesítjük Közben elkészítjük a...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
Írta: Zsuzsa
Vargabéles
Vargabéles

A tejfölből krémsajtot készítünk úgy, hogy legalább két órán át szalvétába kötve felfüggesztjük és kicsurgatjuk a savóját. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, bel...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Klári
Nyári tésztasaláta
Nyári tésztasaláta

A tésztát főzzük meg a tasakon olvasható előírás szerint, majd öblítsük le hideg vízzel, és hagyjuk lecsöpögni. Az uborkát mossuk meg, majd karikázzuk föl, a paradicsomot vágjuk ci...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk