Palacsinta (paleo)
. Jóval hígabb a massza, mint amit megszoktunk palacsinta tészta gyanánt.
Hozzávalók 6-8 darabhoz:
a palacsintához:
5 dkg zöldbanán liszt
3 tojás
1 dl víz
1 dl szóda (vagy szénsavas ásványvíz)
2 evőkanál folyékony kókuszolaj
csipetnyi só
a töltelékhez:
40 dkg ToTu
4 tojássárgája
1-2 evőkanál citrpmlé
1 citrom reszelt héja
5-8 dkg eritrit
1 vaníliarúd kikapart magjai
5 dkg mazsola vagy aszalt meggy
A palacsintához a tojásokat enyhén felverjük. Hozzáadjuk a zöldbanán liszte. Csomómentesre keverjük. A többi anyagot szintén hozzákeverjük. Kókuszolajjal kikent, felforrósított palacsintasütőben nagyjából merőkanálnyi masszát szétoszlatunk, majd mindkét oldalán átsütjük. Átfordítás után már csak pár pillanatig hagyjuk sülni, különben kiszáradhat. Megkenjük a töltelékkel, amihez a mazsola kivételével a többi anyagot botmixerrel pépesítjük. Ehhez keverjük a mazsolát. Feltekerjük, vagy háromszögre hajtogatjuk a palacsintát
A tojásokat +cukrot tejföl sürüségüre felverjük robottal A lisztbe keverjük a sütőport majd kanalanként hozzáadjuk a tojásos keverékhez kivajazott tortaformába vagy egy közepes t...
Elkészítési idő: 35Egy 26 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibélelünk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd félretesszük. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, utána hozzáadjuk...
Elkészítési idő: