150 g Szafi Reform galuska lisztkeverék
3 g Szafi Reform himalaya só
3 db M-es tojás (156 g)
1 db M-es tojássárga (18 g)
20 g víz
+ 3 g Szafi Reform galuska lisztkeverék lisztkeverék a gyúráshoz
Töltelék hozzávalói és elkészítése:
500 g darált hús (ami nálam: 430 g darált marhahús volt, de bármilyen más hússal elkészíthető)
2 fej vöröshagyma (aprítva 180 g)
80 g Szafi Reform bolognai alappor (Szafi Reform bolognai alappor ITT!)
300 g víz
+ 50 g víz a hagyma alá
Szóráshoz:
40 g Grana Padano
Tészta elkészítése:
Keverjük el a vizet a tojásokkal, és a sóval, majd adjuk hozzá a lisztet és gyúrjuk össze. (ragacsos tészta lesz, de ne adjunk hozzá több lisztet!!!)
Pihentessük 10-15 percig (én addig felaprítottam a hagymát, elpakoltam, és felkészültem a nyújtásra
Lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát, majd tapadásmentes felületen nyújtsuk ki olyan vékonyra, amilyenre csak tudjuk, és vágjuk 10 db-ra.
Ezután a lapokat egyenként nyújtsuk még tovább lisztezett felületen, hogy majdnem “papír-vékonyságú” lapokat kapjunk.
Elkészítés:
A hagymát dinszteljük meg az 50 g víz segítségével.
Ekkor tegyük bele a húst, keverjük jól össze és fedő alatt kb. 15 perc alatt főzzük puhára. (közben 2-szer megkevertem, és ellenőriztem).
Végül öntsük hozzá a vízben elkevert alapport.
Forraljuk fel majd vegyük le a tűzhelyről.
Lasagne összeállítása:
Igazítsuk a tésztalapokat egy 20×20 cm-es szilikon tepsibe (dupla mennyiség esetén nagyobba, nekem a képen dupla mennyiség látható!)
Rétegezzük a hússal és szórjunk minden sorba kevés sajtot is.
A tölteléket és a sajtot úgy osszuk el, hogy a tetejére is maradjon.
Sütés:
180 fokra előmelegített sütőben, (alsó – felső program) 50 perc (ha valaki nagyobb mennyiséget készít egyszerre, akkor a tepsi méretétől függően növekedhet a sütési idő 10-15 perccel).
A kész étel súlya: 1155 gramm (a megadott hozzávalókkal!)
Beltartalmi értékei 100 g kész ételnek:
Energia: 163 kcal (rosttal együtt számított energia)
Fehérje 13 g
Zsír: 5,7 g
Szénhidrát: 11,8 g
Tésztavágó géppel is nyújthatjuk (de nekem egyszerűbb volt kézzel), gép segítségével így tudjuk kinyújtani:
Lisztes felületen gyúrjuk át, és osszuk 10 db egyforma súlyú darabra.
Készítsünk mind a 10-ből kis gombócot és kissé lapítsuk ki. (annyira, hogy a gép hengere könnyen el tudja kapni a nyújtáskor.)
4-es fokozatig (a fokozatok között pihentetés nélkül) nyújtsuk ki őket.
Pihentessük a lapokat 10 percig majd tekerjük át az 5-ös fokozaton is.
A Chicken Alfredot legyakrabban fettuccine tésztával tálalják, de bármilyen hosszúkás tészta, pl. linguine vagy esetleg spagetti is illik hozzá. Vágd csíkokra vagy kockákra a cs...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hozzávalókat beletesszük a kenyérsütőgépbe, majd a tésztaprogramot (1:50 perc) kell elindítani. Amikor kész a sütőt begyújtsuk. Kivesszük a tésztát, kinyújtjuk, megkenjük pizza...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkapsz egy serpenyőt, kicsi olajat hevítesz benne, majd beleöntöd a tejföl-majonéz-tojás-liszt-só keveréket. Ezután rápakolod a pizzakrémet, majd a sajtot és a többi feltétet és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű25 perc. Elkészítés menete: A tésztát tedd fel főni enyhén sós vízben, akkor lesz jó, ha még egy picit rágni kell, de már alapvetően puha. A hagymát kockázd fel, és kezdd el pi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű