Családireceptkönyv.hu

paleo házi lasagne


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


150 g Szafi Reform galuska lisztkeverék
3 g Szafi Reform himalaya só
3 db M-es tojás (156 g)
1 db M-es tojássárga (18 g)
20 g víz
+ 3 g Szafi Reform galuska lisztkeverék lisztkeverék a gyúráshoz

Töltelék hozzávalói és elkészítése:

500 g darált hús (ami nálam: 430 g darált marhahús volt, de bármilyen más hússal elkészíthető)
2 fej vöröshagyma (aprítva 180 g)
80 g Szafi Reform bolognai alappor (Szafi Reform bolognai alappor ITT!)
300 g víz
+ 50 g víz a hagyma alá
Szóráshoz:
40 g Grana Padano

Elkészítés:


Tészta elkészítése:

Keverjük el a vizet a tojásokkal, és a sóval, majd adjuk hozzá a lisztet és gyúrjuk össze. (ragacsos tészta lesz, de ne adjunk hozzá több lisztet!!!)
Pihentessük 10-15 percig (én addig felaprítottam a hagymát, elpakoltam, és felkészültem a nyújtásra
Lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát, majd tapadásmentes felületen nyújtsuk ki olyan vékonyra, amilyenre csak tudjuk, és vágjuk 10 db-ra.
Ezután a lapokat egyenként nyújtsuk még tovább lisztezett felületen, hogy majdnem “papír-vékonyságú” lapokat kapjunk.
Elkészítés:
A hagymát dinszteljük meg az 50 g víz segítségével.
Ekkor tegyük bele a húst, keverjük jól össze és fedő alatt kb. 15 perc alatt főzzük puhára. (közben 2-szer megkevertem, és ellenőriztem).
Végül öntsük hozzá a vízben elkevert alapport.
Forraljuk fel majd vegyük le a tűzhelyről.
Lasagne összeállítása:
Igazítsuk a tésztalapokat egy 20×20 cm-es szilikon tepsibe (dupla mennyiség esetén nagyobba, nekem a képen dupla mennyiség látható!)
Rétegezzük a hússal és szórjunk minden sorba kevés sajtot is.
A tölteléket és a sajtot úgy osszuk el, hogy a tetejére is maradjon.
Sütés:
180 fokra előmelegített sütőben, (alsó – felső program) 50 perc (ha valaki nagyobb mennyiséget készít egyszerre, akkor a tepsi méretétől függően növekedhet a sütési idő 10-15 perccel).

Trükkök, tippek, praktikák:


A kész étel súlya: 1155 gramm (a megadott hozzávalókkal!)

Beltartalmi értékei 100 g kész ételnek:
Energia: 163 kcal (rosttal együtt számított energia)
Fehérje 13 g
Zsír: 5,7 g
Szénhidrát: 11,8 g
Tésztavágó géppel is nyújthatjuk (de nekem egyszerűbb volt kézzel), gép segítségével így tudjuk kinyújtani:

Lisztes felületen gyúrjuk át, és osszuk 10 db egyforma súlyú darabra.
Készítsünk mind a 10-ből kis gombócot és kissé lapítsuk ki. (annyira, hogy a gép hengere könnyen el tudja kapni a nyújtáskor.)
4-es fokozatig (a fokozatok között pihentetés nélkül) nyújtsuk ki őket.
Pihentessük a lapokat 10 percig majd tekerjük át az 5-ös fokozaton is.

paleo házi lasagne

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Rakott cső tészta sok sajttal
Rakott cső tészta sok sajttal

A cső tészta 3/4 részét a kiolajozott tepsibe tettem, rá jön a sült hús, 4 darab tojást felvertem egy kicsit amibe tettem 2 deci tejfölt és fűszereket, só bors és ki mit szeret.A s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: keria
Slambuc
Slambuc

A bográcsban kiolvasztjuk a kockára vágott szalonnát, majd beletesszük a karikára vagy kockára vágott krumplit. Felöntjük vízzel, majd megsózzuk. Amikor a burgonya félig megfőtt, r...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Marcsi
Habkönnyű túrófánk
Habkönnyű túrófánk

1. A túrót egy villával összetörjük és összes összetevőt egy tálba mérjük, és alaposan összekeverjük. Nem baj, ha túródarabos lesz a végeredmény, de alaposan el legyen keverve...

Elkészítési idő: 18 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pizzatészta
Pizzatészta

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk