Hozzávalók:
1 felszúrt dagadó
2 evőkanál zsír
törött bors
só
a töltelékhez:
1 vöröshagyma
1 répa
1 bébi cukkini
20 dkg spenót
2 tojás
1 csapott evőkanál Nocarb rostmix
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál zsír
törött bors
só
A dagadót kívül belül sózzuk, borsozzuk. Megtöltjük a töltelékkel, amihez az apróra vágott vöröshagymát üvegesre fonnyasztjuk a zsírban. Hozzáadjuk az apróra reszelt sárgarépát és cukkinit, valamint a laskára vágott spenótot. Ízesítjük sóval, törött borssal, összezúzott fokhagymával. Ha a zöldséget levet eresztettek a tűzről lehúzva hozzáadjuk a rostmixet és a villával felvert tojásokat. A dagadó nyílását összetűzzük. Tűzálló tálba tesszük. Alá kevés vizet öntünk, Tetejét forró zsírral meglocsoljuk, majd fóliával lefedve 175 fokos sütőben 45 percig sütjük, majd a fóliát eltávolítva, a hőmérsékletet 220 fokra emelve még annyi ideig amíg a hús szépen mindenütt megpirul.
A zöldségeket tisztítjuk, és nagyobb kockákra vágjuk. Kevés olajon sóval, babérlevéllel, fedő alatt elkezdjük dinsztelni. Közben a darált húst a tojással, sóval, borssal, pirosp...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hússzeleteket leöblítjük, papírtörlővel megszárítjuk, sózzuk, borsozzuk. A zsírt forróra hevítjük egy serpenyőben, s a húst mindkét oldalán néhány perc alatt elősütjük. A hússzel...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűGyömbérsörben pácolt tarja A pácolást érdemes előző este elkészíteni: 1 liter gyömbérsörhöz 7 dkg sót keverünk és belereszelünk kevés friss gyömbért is. Beletesszük a megroppant...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban összekeverjük a kukoricadarát a liszttel, a keményítővel, a sóval, a borssal és az elhabart tojásokkal. Hozzácsorgatjuk a tejet, és alaposan kidolgozzuk a tésztát. Az ál...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű