Családireceptkönyv.hu

Thai kókusztejes csirkeleves - teljesen másképp


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 + 3 ek. kókuszzsír
25 dkg csirkemell kis kockákra vágva
1/2 zöldcitrom leve
2 szál újhagyma szárával együtt (vagy 2 ek. póréhagyma) felkarikázva
7 dkg friss gyömbérgyökér felkarikázva
4 nagy gerezd zúzott fokhagyma
7-10 dkg gomba (csiperke vagy laska)
1-2 marék friss citromfű (amiből teát szoktunk főzni)
6 dl víz
4 dl kókusztej
só ízlés szerint (nálam ez 1 ek.)
frissen őrölt bors és csili szintén ízlés szerint

Elkészítés:


1
Egy magas lábasban felforrósított kókuszzsíron pirítsd meg a csirkemellet, majd amikor már jól átsültek, de még fehérek, csorgasd rá a citromlevet is, ettől kicsit pikánsabb lesz és karamellizálódni fog. Folyamatos kevergetés mellett pirítsd meg.

2
Add hozzá a felaprított hagymát, a gyömbérgyökeret, kicsit süsd össze őket, majd a tűzről félrehúzva következhet a fokhagyma és a gomba is.

3
Öntsd fel vízzel, kókusztejjel, add hozzá az apróbb levelekre tépkedett citromfüvet, az ízlés szerint kiporciózott fűszereket, és fedő nélkül főzd össze, hogy kicsit besűrűsödjön a leves. Ez közepes láng mellett kb. 10 percet jelentett nálam.

4
Ez teszi fel az i-re a pontot: keverj hozzá még kb. 3 ek. kókuszzsírt. Ettől lesz igazán selymes, ízletes, kóstold meg előtte-utána és rá fogsz döbbenni!

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha sikerül szerezned, akkor a nálunk jóval könnyebben beszerezhető citromfű helyett használj 1-2 szál indiai citromfüvet. Ezt főzd bele a levesbe már a 2. lépésnél.
Ha nem szeretnéd kerülgetni a gyömbérgyökeret (nem ennéd meg a levesben), akkor a képen látható módon szeleteld-vagdald be. Így könnyebb lesz kihalászni, de ugyanúgy kifő belőle az az íz, amire szükségünk van!

http://paleohedonistaknak.blogspot.hu/search/label/levesek

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Francia hagymaleves
Francia hagymaleves

megolvasztjuk a vajat majd beletesszük a vékonyra szeletelt vöröshagymát és fél órán keresztül lassú tűzön dinszteljük, néha megkeverjük -rászórjuk a lisztet, egy kicsit megpirítj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Gyömbéres édesburgonya-krémleves
Gyömbéres édesburgonya-krémleves

Első lépésként egy evőkanálnyi sült zsíron megdinszteltem két fej apróra vágott lilahagymát (38dkg), amit gazdagon fűszereztem frissen őrölt tarkaborssal és 1tk ételízesítővel (ami...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Magyaros krumplileves
Magyaros krumplileves

1. A krumplit és a hagymát meghámozzuk, a krumplit azonos nagyságú, kisebb kockákra, a hagymát finomra vágjuk. A zsiradékon rózsaszínűre pirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a hagymát, n...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Velőscsont leves
Velőscsont leves

A mosott velőscsontokat egy nagy fazékban feltesszük hideg vízben főni. Ha felforrt a csont vize, lehabozzuk. Megpucoljuk, és feldaraboljuk a zöldségeket. Beletesszük a zöldségek...

Elkészítési idő: 180
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk