Tészta:
10 g élesztő
50 g tej
1 cs méz
120 g darált mandula
50 g köles-liszt
50 g rizsliszt
15 g durumliszt
15 g teljeskiőrlésű tönköly liszt
1 ek útifűmaghéj
1 cs só
1 ek 4x-es édes
130 g vaj
2 tojás sárgája
Töltelék:
200 g darált mák
2-3 ek 4x-es édes
vanília paszta
1 mk fahéj
1 db narancs héj és lé
1 db citromlé és héj
áfonya lekvár, + aszaltáfonya
csoki máz
A tojásfehérjét felverjük. Az öt tojás sárgáját elkeverjük a cukorral és a vanilincukorral. Apránként hozzáadjuk a tejet, az olajat, majd a sütőporral kevert lisztet, a kak...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsirt habosra keverjük az élesztővel, hozzáadjuk a lisztet, a porcukrot és a sót, 1-2 kanál tejfölt, és az egészet összegyurjuk - egy éjszakára hütőbe tesszük. Másnap vékonyr...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összekeverjük és egy tálcán egyenletesen eloszlatjuk. A túrót egy villával áttörjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot a mascarponét és a zsela...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd beletesszük az olajat a vizet és a sütőporral elkevert lisztet. Végül belekeverjük a felvert habot. Kivajazott, kilisztezett te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű