Tészta:
10 g élesztő
50 g tej
1 cs méz
120 g darált mandula
50 g köles-liszt
50 g rizsliszt
15 g durumliszt
15 g teljeskiőrlésű tönköly liszt
1 ek útifűmaghéj
1 cs só
1 ek 4x-es édes
130 g vaj
2 tojás sárgája
Töltelék:
200 g darált mák
2-3 ek 4x-es édes
vanília paszta
1 mk fahéj
1 db narancs héj és lé
1 db citromlé és héj
áfonya lekvár, + aszaltáfonya
csoki máz
A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk. Ketté vesszük. (lehet duplán venni a tésztát) A tepsit vajjal kikenünk . A tészta felére rárakjuk a babapiskótát ,majd a befőt...
Elkészítési idő: 1 óra1 Egy tálba daraboljt 4 dkg vajat, hagyd szobahőmérsékleten. 2. Moss meg 2 almát, vágd ketté, csumázd ki és nagyon vékonyan szeleteld fel. 3. 2 ek. cukrot és egy 1/2 citrom levét...
Elkészítési idő:A tepsit kibélelni alufóliával, majd beleteríteni az almát szeletekre vágva, amit előtte fahéjas cukorral összeforgattam. A tojás sárgákat kikeverni cukorral, olajjal, vízzel., maj...
Elkészítési idő: