Tészta:
10 g élesztő
50 g tej
1 cs méz
120 g darált mandula
50 g köles-liszt
50 g rizsliszt
15 g durumliszt
15 g teljeskiőrlésű tönköly liszt
1 ek útifűmaghéj
1 cs só
1 ek 4x-es édes
130 g vaj
2 tojás sárgája
Töltelék:
200 g darált mák
2-3 ek 4x-es édes
vanília paszta
1 mk fahéj
1 db narancs héj és lé
1 db citromlé és héj
áfonya lekvár, + aszaltáfonya
csoki máz
A lisztet a kakaóporral, sütőporral, sóval és zabpehellyel összekeverjük. A vajat kihabosítjuk a cukorral, belekeverjük a tojást, hozzászórjuk a narancshéjat, étcsokit és végül bel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskóta hozzávalóit egy tálban összekeverjük, majd egy Ramával kikent, kilisztezett tepsiben (kb. 40x30 cm) simítjuk, és megsütjük. Ha megsült, egy fakanál végével a piskótába ly...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű15 dkg dió. mind az 5 t. fehérje. habnak. 40 dkg liszt 15 dkg margarin 10 dkg cukor 1 cs sütőpor 5 tojássárgája pici tej-kb 1,5 dl 1 kis üve...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElőző este elkészítjük a kovászt. A liszthez hozzáadjuk az élesztőt, a vizet vagy tejsavót és lágy kovászt készítünk, amit letakarva, langyos helyen (20-22 C fok) 8-12 órát hagyunk...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes