Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Borsos tokány recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



1 kg sertéshús (nálam most fele tarja és fele karaj)
5 dkg füstölt szalonna
2 ek tyúkzsír
1 nagy fej vöröshagyma
1 kk só
1 tk őrölt pirospaprika
1 kk őrölt bors
2 ek házi darált paprika (ennek hiányában 1 kápia paprika apróra vágva)
1 közepes paradicsom héj nélkül
1 tk liszt

Elkészítés:


A megtisztított húst vékony csíkokra vágjuk, hagyjuk kicsit lecsöpögni. A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát nagyobb kockára, a paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk. A szalonnát bőr nélkül apróra vágjuk és zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a zsírt, majd a hagymát üvegesre pároljuk rajta. A lecsöpögtetett husit fehéredésig pirítjuk rajta.

Meghintjük sóval, borssal, őrölt pirospaprikával. Hozzáadjuk a házi darált pirospaprikát (vagy az apróra vágott kápia paprikát), a paradicsomot. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és fedő alatt puhára főzzük. Ha puha a hús, a fedőt levéve hagyjuk a maradék vizet elfőni.

Egy kevés liszttel megszórjuk és így felforralva egy kicsit sűrűbb lesz a szaftja. Melegen, nokedli körettel kínáljuk.

Borsos tokány recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bőrös malac hagymás krumplival
Bőrös malac hagymás krumplival

A megmosott húst bedörzsöljük a fűszerekkel. Egy tepsit kikenünk zsírral, ráfektetjük a hússzeleteket, és 190 fokon 2 órán át fóliával letakarva sütjük. Amikor megpuhult, fólia n...

Elkészítési idő: 150 min
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kínai mézes sertésborda
Kínai mézes sertésborda

1. Tegyük a bordát egy mély, nagy lábos aljára. Keressük meg a lábos fedelét is, mert szükség lesz rá. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és öntsük fel annyi vízzel, hogy 2 cm-vel ell...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Dóra
Töltött dagadó
Töltött dagadó

A májat tisztítjuk-zsigereljük-leöblítjük-daraboljuk. Kevés zsíron átpirítjuk kb. 5-10 perc alatt. A zöldségeket és a hagymát tisztítjuk. A zöldségeket valamint a lepirított májat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Szabolcsi töltött káposzta
Szabolcsi töltött káposzta

A darált húst egy tálba rakom, a rizst megmosom, és hozzáadom a húshoz. A hagymákat olajon megpirítom, lehúzom a tűzről, majd pirospaprikával megszórom (ez egy pörkölt alap), ráönt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk