Családireceptkönyv.hu

Borsos tokány recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



1 kg sertéshús (nálam most fele tarja és fele karaj)
5 dkg füstölt szalonna
2 ek tyúkzsír
1 nagy fej vöröshagyma
1 kk só
1 tk őrölt pirospaprika
1 kk őrölt bors
2 ek házi darált paprika (ennek hiányában 1 kápia paprika apróra vágva)
1 közepes paradicsom héj nélkül
1 tk liszt

Elkészítés:


A megtisztított húst vékony csíkokra vágjuk, hagyjuk kicsit lecsöpögni. A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát nagyobb kockára, a paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk. A szalonnát bőr nélkül apróra vágjuk és zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a zsírt, majd a hagymát üvegesre pároljuk rajta. A lecsöpögtetett husit fehéredésig pirítjuk rajta.

Meghintjük sóval, borssal, őrölt pirospaprikával. Hozzáadjuk a házi darált pirospaprikát (vagy az apróra vágott kápia paprikát), a paradicsomot. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és fedő alatt puhára főzzük. Ha puha a hús, a fedőt levéve hagyjuk a maradék vizet elfőni.

Egy kevés liszttel megszórjuk és így felforralva egy kicsit sűrűbb lesz a szaftja. Melegen, nokedli körettel kínáljuk.

Borsos tokány recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: mapika
Tejfölben pácolt sajtos,tükörtojásos tarja
Tejfölben pácolt sajtos,tükörtojásos tarja

a tejfölből 2 db tojás 2 gerezd reszelt fokhagyma 1 evőkanál pirospaprika só bors csinálunk egy pácot , Beleforgatjuk a sózott ,borsozott tarját, Pár órára hűtőben tesszük ,akár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Császárné pogácsája
Császárné pogácsája

A darált húst, a meghámozott főtt burgonyát, a megtisztított vöröshagymát, az uborkát és a császárszalonnát összedolgozom. Az egészet összekeverem a tejjel, a felvert tojással és a...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsanna
Borsós sertésragu, sütőben sütve
Borsós sertésragu, sütőben sütve

A húst felkockázzuk,megmossuk. Egy tepsibe szórjuk a felkockázott szalonnát, rá a szeletelt hagymát, majd a húst. Kevés vízben kikeverjük a fűszereket és a gulyáskrémet, majd a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk