6 tojásfehérje
4 tojássárgája
14 dkg cukor
2 evőkanál liszt
1 tasak sütőpor
14 dkg darált dió
A krémhez:
2,5 dl tej
2 evőkanál liszt
2 tojássárgája
15 dkg cukor
25 dkg vaj
1 evőkanál instant kávépor
vaníliaaroma
1 maréknyi vágott dió (a tésztára szórjuk)
A tojásfehérjéből kemény habot verünk a cukorral. A tojások sárgáját is belekavarjuk. A habhoz kavarjuk a lisztet, a sütőport, majd a darált diót is. A tésztát papírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokos sütőben nagyjából 20 perc alatt megsütjük. Megcsináljuk a krémet: a tejet, a tojássárgáját, a lisztet, a kávéport és a cukrot egy edénybe tesszük és lassú tűzön, folyamatos kavargatás mellett addig főzzük, amíg krémessé válik, majd kihűtjük. A vajhoz kavarjuk a krémet. A tésztát megszórjuk a darabos dióval, majd megkenjük a krémmel. Apróra vágott dióval megszórhatjuk a tetejét, majd 2 órára hűtőbe tesszük.
A csokipudingot elkészítjük a tasakon leírtak szerint. A tejberizst megfőzzük. A tejet egy csipet sóval feltesszük forrni, hozzákeverjük a rizst és a cukrot, és néha megkeverve,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: A 25 dkg lisztből, a szódabikarbónából, a 10 dkg porcukorból, az 5 dkg vajból, a mézből, az 1 tojásból + az 1 tojás sárgájából, 2 lapot sütünk. 1. Krém: A 5 dl tejet,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tészta hozzávalóiból lágy, de nem ragadós tésztát gyúrunk, majd három részre osztjuk. A lapokat egyenként 20x30 cm-es téglalappá nyújtjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű