6 tojásfehérje
4 tojássárgája
14 dkg cukor
2 evőkanál liszt
1 tasak sütőpor
14 dkg darált dió
A krémhez:
2,5 dl tej
2 evőkanál liszt
2 tojássárgája
15 dkg cukor
25 dkg vaj
1 evőkanál instant kávépor
vaníliaaroma
1 maréknyi vágott dió (a tésztára szórjuk)
A tojásfehérjéből kemény habot verünk a cukorral. A tojások sárgáját is belekavarjuk. A habhoz kavarjuk a lisztet, a sütőport, majd a darált diót is. A tésztát papírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokos sütőben nagyjából 20 perc alatt megsütjük. Megcsináljuk a krémet: a tejet, a tojássárgáját, a lisztet, a kávéport és a cukrot egy edénybe tesszük és lassú tűzön, folyamatos kavargatás mellett addig főzzük, amíg krémessé válik, majd kihűtjük. A vajhoz kavarjuk a krémet. A tésztát megszórjuk a darabos dióval, majd megkenjük a krémmel. Apróra vágott dióval megszórhatjuk a tetejét, majd 2 órára hűtőbe tesszük.
Eloszor sutunk egy piskota lapot a 4 tojasbol A tojasfeherjeket kemeny habba verjuk A sargakat habosra kavarjuk a cukorral, hozzaadjuk a vizet, utana kanalankent a sutoporral e...
Elkészítési idő: 90 percA hideg - akár jeges - habtejszínt verd kemény habbá, majd várd meg, amíg szobahőmérsékletűre melegszik. A csokoládét a vaj társaságában, vízgőz felett olvaszd fel, és keverd be...
Elkészítési idő: 30 percA tojásokat ketté választjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá vertem, hozzá kevertem a tojás sárgákat, majd az olvasztott vajat. A lisztet a kakaóval, sütőporral elkevertem és a...
Elkészítési idő: 70 perc