menu

Családireceptkönyv.hu

Diós kagyló


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók

A tésztához

12 dkg porcukor
25 dkg Rama
37 dkg liszt
1/2 citrom reszelt héja
1 vaníliás cukor
A mintához

3 dkg Rama
kakaópor
A töltelékhez

22 dkg puha Rama
1 dl rum
15 dkg darált dió
18 dkg porcukor

Elkészítés:


Elkészítés

1.A hideg Ramát elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalóval linzertésztát gyúrunk és hűtőbe tesszük.
2.Előkészítjük a fémformákat. Az ujjunkkal félig ívesen megkenjük a kagylóformák belsejét Ramával és kakaóporba nyomjuk. A felesleget kiütögetjük belőle.
3.A tésztából 1,5 dkg-os darabokat csípünk, kb. 25 darabot és ezeket a formákba nyomkodjuk úgy, hogy a közepük homorú legyen. Középen villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben 200 °C-on 10-12 perc alatt megsütjük.
4.A töltelék hozzávalóit habosra keverjük, majd a kihűlt kagylóhéjak közé töltjük.

Diós kagyló

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Gesztenyés - Gesztenyés tekercs
Gesztenyés - Gesztenyés tekercs

1. A tésztához a hozzávalókat összekeverjük, és alufólián kinyújtjuk. 2. A gesztenyemasszát villával összetöröm, és a többi hozzávalókkal összekeverem, és rákenem a tésztára, é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Almás zabpelyhes piskóta krémsajttal
Almás zabpelyhes piskóta krémsajttal

A zabpehelylisztet (ha a zabpelyhet kávédarálóban megdaráltam, máris van zabpehelylisztünk) a szódabikarbónával, sütőporral és a fűszerekkel elkevertem. Az almákat meghámoztam, ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rétes Eta módra
Rétes Eta módra

Lisztet a tojással és sóval langyos vízzel jól kidolgozom, úgy hogy a tészta már ne ragadjon a tálhoz és a kezemhez sem, ez kb. 10 perc . A tészta közepes keménységű legyen. Az asz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Monamari
Kozáksapka
Kozáksapka

A tészta hozzávalóit összekeverjük, a tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan hozzáadjuk a kikevert tésztához. Előmelegített sütőben, 200 C fokon, 30 perc alatt megsütjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk