Hozzávalók
A tésztához
12 dkg porcukor
25 dkg Rama
37 dkg liszt
1/2 citrom reszelt héja
1 vaníliás cukor
A mintához
3 dkg Rama
kakaópor
A töltelékhez
22 dkg puha Rama
1 dl rum
15 dkg darált dió
18 dkg porcukor
Elkészítés
1.A hideg Ramát elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalóval linzertésztát gyúrunk és hűtőbe tesszük.
2.Előkészítjük a fémformákat. Az ujjunkkal félig ívesen megkenjük a kagylóformák belsejét Ramával és kakaóporba nyomjuk. A felesleget kiütögetjük belőle.
3.A tésztából 1,5 dkg-os darabokat csípünk, kb. 25 darabot és ezeket a formákba nyomkodjuk úgy, hogy a közepük homorú legyen. Középen villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben 200 °C-on 10-12 perc alatt megsütjük.
4.A töltelék hozzávalóit habosra keverjük, majd a kihűlt kagylóhéjak közé töltjük.
A megolvasztott margarint a porcukorral felhabosítjuk, majd egyenként belekeverjük atojásokat. Ezután hozzáadjuk a mézet és a tejet, végül a sütőporral elkevert lisztet. A masszát...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz első sorban lévőket beöntjük a kenyérsütőgép üstjébe, rá a liszt, élesztő, citromhéj, rum.. Dagasztás program. Ha megkelt, gyúródeszkára öntjük, kinyújtjuk,kb fél cm vastagra....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálba kimérjük a lisztet, a vajat, a zsírt, a porcukrot, valamint a sót. Ebben a tálban morzsoljuk össze az összetevőket. Egy másik edénybe belemérjük az élesztőt, a tejet és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból kelt tésztát dagasztok, majd duplájára kelesztem. A deszkára borítom, hengerré görgetem, és 10 részre osztom. Egy-egy gombócot formázok, majd egyenként oválisra nyú...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes