Hozzávaló: 50dkg liszt
10 dkg cukor
25 dkg margarin
1 citrom reszelt héja
2 kk sütöpor
5 tojás sárgája
2 ek tejföl
Töltelék: 5 tojás fehérje(hab)
40dkg porcukor
30 dkg darált dió
ezt a tölteléket összekeverni
a kosárka formákhoz a tésztát elöször is 5 mm-re nyújtom, kiszaggatom, kibélelem vele a formát, majd a formába elöször egy kávéskanál baracklekvárt (de más is jó) erre egy kávéskanál tölteléket teszek majd erre egy fél szem diót teszek, 180 fokon kb 20-30 percet sütöttem.
A vizet, a tejet és a cukrokat összekeverjük és a megmosott rizst megfőzzük benne. A mikor majdnem kihűlt, hozzákeverjük a tojássárgákat, a puha margarint, a reszelt citromhéjat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGőz felett összemelegítem a vajat a mézzel, a cukorral, tojással és a kakaóval. A lisztet összekeverem a szódabikarbónával és a fahéjjal, majd a lehűlt mézes masszával összegyúrom....
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA tésztából szokásos módon piskótát keverünk. Papírral kibélelünk két gáztepsit és vékony lapokat sütünk. Ha kihűlt 5 db 30X10 cm, 1 db 30X 13-s téglala...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz első tésztaréteghez a lisztet elkeverjük a sütőporral, a cukorral. Összemorzsoljuk a vajjal, a tojást hozzáadjuk, és omlós tésztát gyúrunk belőle. 30 percig hűtőben tároljuk. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű