menu

Családireceptkönyv.hu

Japán szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:

40 dkg liszt
1 csomag sütőpor
12 dkg margarin
3 tojássárgája
Krém:
2 csomag csokoládés pudingpor
5 dl tej
25 dkg vaj
15 dkg porcukor

Elkészítés:


Ezeket összegyúrom annyi tejföllel, amennyit felvesz a tészta. A tésztát 3 részre osztom, vékonyra kinyújtom (kb. 3-4 mm), a tepsi hátoldalára teszem, de mielőtt sütőbe rakom, a 3 tojásfehérjét 15-20 dkg porcukorral felverem, majd az 1/3-át rákenem az első lapra. A tojásos habra tehetünk diót, mogyorót, mandulát, vagy akár kókuszreszeléket is. Előmelegített sütőben addig sütöm, míg a tojásos hab aranybarna nem lesz.
A 2 csomag pudingot 5 dl tejben megfőzöm, majd hagyom teljesen kihűlni. Közben 25 dkg vajat 15 dkg porcukorral kikeverek simára, a végén a két masszát összekeverem, együtt jól kihabosítom, és ezzel töltöm meg a lapokat. Én jó bőven megszórtam mandulaforgáccsal, és darabos diót is szórtam rá díszítésként.

Japán szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: emaxa
leveles tészta  fagyasztható
leveles tészta fagyasztható

A hűtőből kivett margarint lereszeljük és folyamatosan hozzáadagoljuk a 10 dkg lisztet. Pillanatok alatt összegyúrjuk és téglalappá formáljuk. (Hideg helyen, gyorsan dolgozzunk, ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Omlós linzer
Omlós linzer

1. A lisztet összekeverjük a porcukorral, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével, majd hozzáadjuk a vajat, tojást és összegyúrjuk a tésztát. 2. Enyhén lisztezett felületen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krilla
Csipkebogyós diós keksz GAPS
Csipkebogyós diós keksz GAPS

Egy bögrényi csipkebogyóvelőt összekevertem darált dióval, 2-3 kanálnyi kókuszolajjal, citromlével, mézzel, mentes mézeskalács fűszerkeverékkel és annyi Szafi világos piskóta liszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Így készül a tökéletes piskóta a nagyi szerint
Avatar Szoleczki Lászlóné Kedvelnék
Így készül a tökéletes piskóta a nagyi szerint

A sütő bekapcsolása az első lépés. Semmi értelme később ezzel próbálkozni. Amíg a tésztát összeállítjuk, a sütő remélhetőleg eléri az ideális 180 °C-t. Az előzőleg jól lehűtött t...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk