25 -30 dkg háztartási keksz,
2 tojás,
2 cs kókusz ízű pudingpor,
9 ek cukor,
1 ek liszt,
12,5 dkg margarin,
7 dl tej,
1 cs zselatin,
10 dkg kókuszreszelék
A tetejére:
1 tábla tejcsokoládé + 1 ek olaj,
kókuszreszelék
A pudingport, a zselatint, a cukrot, a tojások sárgáját és a lisztet a tejjel csomómentesre keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a margarint kis darabokra vágjuk. A pudingot sűrűre főzzük, a vége felé belekavarjuk a kókuszreszeléket és a margarint, majd óvatos mozdulatokkal a habot is. Levesszük a tűzről és pár percig állni hagyjuk.
Egy tepsi (vagy négyszögletû mélyebb tál) alját kirakjuk keksszel, majd rámerjük a pudingos masszát és elegyengetjük. Végül a krém tetejére még egy sor kekszet rakunk. Az elkészített sütit 2 órára hűtőbe rakjuk, majd kivesszük és bevonjuk a tetejét a gőz fölött felolvasztott csokoládéval. A süteményt forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Megjegyzés:
Ezt a süteményt fogyasztás elõtt egy nappal érdemes elkészíteni, hiszen így a keksz meg tud puhulni és jól összeáll a sütemény. Viszonylag gyorsan elkészül, nem túlságosan édes, kellemes kis sütemény.
A hozzávalókat jól összedolgozzuk, A tésztából diónyi gombócokat formálunk, és egy sütőpapíros lemezhez nyomjuk egy picit, hogy az alja sima legyen. Előmelegített sütőben {180 fok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kiflit felkarikázzuk, és egy hőálló tálba vagy jénaiba tesszük. A vaníliarúd belsejét kikaparjuk, és a magjait a rúddal együtt a tejhez adjuk, majd felforraljuk. Közben egy tál...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük, és egy nagyobb (38*30 cm) tepsit kibélelünk sütőpapírral. A vajat a porcukorral, a sóval és a vaníliás cukorral jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, é...
Elkészítési idő: 30 min Nehézség: Könnyű