25 -30 dkg háztartási keksz,
2 tojás,
2 cs kókusz ízű pudingpor,
9 ek cukor,
1 ek liszt,
12,5 dkg margarin,
7 dl tej,
1 cs zselatin,
10 dkg kókuszreszelék
A tetejére:
1 tábla tejcsokoládé + 1 ek olaj,
kókuszreszelék
A pudingport, a zselatint, a cukrot, a tojások sárgáját és a lisztet a tejjel csomómentesre keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a margarint kis darabokra vágjuk. A pudingot sűrűre főzzük, a vége felé belekavarjuk a kókuszreszeléket és a margarint, majd óvatos mozdulatokkal a habot is. Levesszük a tűzről és pár percig állni hagyjuk.
Egy tepsi (vagy négyszögletû mélyebb tál) alját kirakjuk keksszel, majd rámerjük a pudingos masszát és elegyengetjük. Végül a krém tetejére még egy sor kekszet rakunk. Az elkészített sütit 2 órára hűtőbe rakjuk, majd kivesszük és bevonjuk a tetejét a gőz fölött felolvasztott csokoládéval. A süteményt forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Megjegyzés:
Ezt a süteményt fogyasztás elõtt egy nappal érdemes elkészíteni, hiszen így a keksz meg tud puhulni és jól összeáll a sütemény. Viszonylag gyorsan elkészül, nem túlságosan édes, kellemes kis sütemény.
A tejszínt a vaníliarúd kikapart magjával és a rúddal felfőzzük. Kicsit hűlni hagyjuk. A tojássárgákat a cukorral elkeverjük. Majd hozzákeverjük az amarettót, és a még meleg-tejs...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűElkészítése: A babapiskóta felét egy tálcára, vagy sütőformába tesszük és az 1 dl kávé felét rálocsoljuk. A gesztenyepürét pépesítjük, az 1 dl kávét hozzáöntjük, jól összekavarj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat és a tejet egy edényben megmelegítem, belereszelem a citrom héját (mossuk meg előtte!!), a fahéjat, illetve a porcukrot. Mikor felforrt belekeverem a lisztet. Ebből kapni f...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz alapanyagokat egy tálba tesszük és addig keverjük, amíg krémes állagú tésztát kapunk. Ha nagyon sűrűnek tűnik, adhatunk hozzá még 1 evőkanál tejet. A csomómentes tésztát 1 nagy,...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű