30 dkg marhahús (lábszár és fartő)
30 dkg levescsont
1 nagy db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
4 db chili
3 nagy db sárgarépa
2 nagy db fehérrépa
1 nagy db zeller
1 közepes db karalábé
2 db burgonya
1 nagy db gomba
10 dkg kelbimbó
1 db hegyes erős paprika
1 db paradicsom
0.5 csokor petrezselyem
2 db zellerlevél
2 db leveskocka (marhahúsleves kocka)
1 teáskanál bors (egész)
1 teáskanál fekete bors
1 teáskanál csípős fűszerpaprika
só ízlés szerint
1 tk sáfrány
10 dkg tészta (cérnametélt)
1.5 l víz
A húst és a csontot megmossuk. A húst felkockázzuk. A zöldségeket megpucoljuk, a répát, fehérrépát nagyobb darabokra vágjuk, a zellert, karalábét, krumplit, hagymákat, paprikát, paradicsomot negyedeljük, a gombát, s a kelbimbót felezzük. A chiliket egészben hagyjuk.
A húst és a csontot egy fazékba tesszük, felöntjük vízzel, felforraljuk, majd lassú tűzön tovább főzzük. Amikor a hús már félig puha, beletesszük a zöldségeket, fűszerezzük, belemorzsoljuk a leveskockákat, s továbbra is lassú lángon puhára főzzük.
Közben külön vízben megfőzzük a tésztát.
Tálaláskor merünk a levesből, a zöldségekből, s a húsból vegyesen, teszünk bele tésztát, s egy chili paprikát.
A zöldséget répát zsiradékon megpárolom, majd teszek bele egy kevés lisztet és egy kicsit pirítom vele, félreveszem a tűzről és adok hozzá apróra vágott petrezselymet kevés őrölt p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olvasztott vajon megpároljuk a hagymát, meghintjük liszttel, felöntjük az alaplével. Hozzáadjuk a reszelt és az ömlesztett sajtot, a tejszínt, és addig keverjük, míg el nem olv...
Elkészítési idő: 10 Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát megdinszteljük, rádobjuk a felkockázott húst, megpirítjuk, kis vizet aláöntünk, és pirosparikával, sóval ízesítjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a kömén...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A sárgarépát meghámozzuk, lereszeljük. A vöröslencsét szűrőbe tesszük, folyó víz alatt átöblítjük. Egy fazékban olívaolaja...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű