50 dkg sima liszt
30 dkg margarin
1 tojássárgája
tejföl
só
Töltelék:
25 dkg darált dió
12 dkg porcukor
pici fahéj
kevés tej
Elkészítése:
A vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk az 1 tojássárgáját, pici sót és annyi tejfölt amennyit felvesz. Összegyúrjuk, kinyújtjuk, kiszaggatjuk, dióval töltjük és kiflikké alakítjuk. Sütése: előmelegített sütőben 15-20 perc takarékláng. Porcukorba forgatva fogyasztjuk.
A tészta hozzávalóit jól összekeverjük, majd 4 felé vesszük és egy tepsi tetején egyesével megsütjük. A töltelékhez felforraljuk a tejet, majd beletesszük a grízt, levesszük a t...
Elkészítési idő: 1,5 ó Nehézség: KözepesElőször a kijelölt tepsit vagy tálat(tortának is készíthető)folpackal kibéleljük úgy, hogy a szélein túl lógjon. A felezett epreket lerakjuk. A zselatint a vízben elkeverjük a cuko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, 4 lapot nyújtunk. Lekváros diós töltelék a lapok közé, majd a tetejére csokimáz.
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes