menu

Családireceptkönyv.hu

Omlós házi diós kifli, és még keleszteni sem kell!


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



50 dkg sima liszt
30 dkg margarin
1 tojássárgája
tejföl


Töltelék:

25 dkg darált dió
12 dkg porcukor
pici fahéj
kevés tej

Elkészítés:


Elkészítése:

A vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk az 1 tojássárgáját, pici sót és annyi tejfölt amennyit felvesz. Összegyúrjuk, kinyújtjuk, kiszaggatjuk, dióval töltjük és kiflikké alakítjuk. Sütése: előmelegített sütőben 15-20 perc takarékláng. Porcukorba forgatva fogyasztjuk.

Omlós házi diós kifli, és még keleszteni sem kell!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Madártej
Madártej

A tojásfehérjéből 2 evőkanál cukor hozzáadása után kemény habot verünk. Egy nagy lábosban közben vizet forralunk, majd a lobogó vízbe egy kanállal beleszaggatjuk a habot. Egyszerr...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézes tejszelet
Mézes tejszelet

A 9 dl tejben felfőzzük a pudingot, és félretesszük hűlni. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ha egy kicsit laza, akkor lisztet tehetünk még hozzá (én így jártam el). Két lapot...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Csodapalacsinta
Csodapalacsinta

A kapcsos tortaformát kibéleljük sütőpapírral. A kávét, tejet, rumot összekeverjük, a babapiskótákat belemártogatjuk és a forma aljába szorosan egymás mellé lerakjuk. A palacsinták...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás lepény
Almás lepény

Jelenleg itt vagy: Főoldal > Sütemény receptek > Gyümölcsös sütik > Almás sütik > Almás lepény Almás lepény recept Almás lepény Beküldve: 2014.03.19. Kategória: Almás sütik...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk