50 dkg sima liszt
30 dkg margarin
1 tojássárgája
tejföl
só
Töltelék:
25 dkg darált dió
12 dkg porcukor
pici fahéj
kevés tej
Elkészítése:
A vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk az 1 tojássárgáját, pici sót és annyi tejfölt amennyit felvesz. Összegyúrjuk, kinyújtjuk, kiszaggatjuk, dióval töltjük és kiflikké alakítjuk. Sütése: előmelegített sütőben 15-20 perc takarékláng. Porcukorba forgatva fogyasztjuk.
A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk zsírozott, lisztezett tepsiben (ez 22x36 cm-es tepsiben készült, kicsit így magas lett, lehet kicsit nagyobb tepsiben sütni). A cukrot a vaj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kölest a vízzel főni teszem. A tejet felforrósítom. Ha a vizet felszívta, forró tejjel pótolom és folyamatosan kavargatom. 2. Ha megfőtt a köles, belekavarom a vaníliás cuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a tojásokat a porcukorral elkeverjük,hozzáadjuk a kissé megolvasztott margarint,a langyos mézet,végül a szódabikarbónával elkevert lisztet,és jól összedolgozzuk.Közepes...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz Eszterházy torta recept az alábbi módon készíthető el: A tojásfehérjét felverjük a cukorral. Hozzákeverjük a réteslisztet és a darált diót. Öt lapot sütünk belőle (16 cm átmér...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Nehéz