50 dkg sima liszt
30 dkg margarin
1 tojássárgája
tejföl
só
Töltelék:
25 dkg darált dió
12 dkg porcukor
pici fahéj
kevés tej
Elkészítése:
A vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk az 1 tojássárgáját, pici sót és annyi tejfölt amennyit felvesz. Összegyúrjuk, kinyújtjuk, kiszaggatjuk, dióval töltjük és kiflikké alakítjuk. Sütése: előmelegített sütőben 15-20 perc takarékláng. Porcukorba forgatva fogyasztjuk.
A diót durvára összevágjuk, a citromot alaposan megmossuk, a héját lereszeljük, a levét kinyomjuk, átszűrjük. A sütőt 180-200 fokra bekapcsoljuk. A vajat habosra keverjük a porc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát felhasználás előtt 10-15 perccel kivesszük a hűtőből, majd kihajtogatjuk, és 8 egyenlő részre osztjuk. A túrót kikeverjük a többi hozzávalóval, majd a kis tésztan...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1l tejben tejberizst főzök,nem túl keményre kevés cukorral,csipet sóval,ha kihült cukrot izlés szerint,2 vaniliás cukrot,10 dkg vajat,4 tojás sárgáját kikeverek,majd a tejbe rizss...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű