Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Tejszínes halleves recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


35 dkg garnéla (egészben)
30 dkg lazac (filé)
1 közepes fej vöröshagyma
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
3 gerezd fokhagyma
1 ek olívaolaj
1 kis db zeller (gumó)
4 ek főzőtejszín
1.5 dl fehérbor (száraz minőségi)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (őrölt)
1 ek citromlé
20 dkg rukkola

Elkészítés:



A rákokat megpucoljuk. (A rákhúst tegyük vissza a hűtőbe).
A páncélból, fejből alaplét főzünk: olívaolajon a fejet és páncélt 2 gerezd átpréselt fokhagymával együtt megpirítjuk. Felöntjük fehérborral és 1 liter vízzel. Hozzáadjuk a felaprított zöldségeket, hagymát. Sózzuk, borsozzuk és 30 percig lefedve főzzük.
Ha kész, egy szitán átszűrjük. Felforraljuk és hozzáadjuk a tejszínt és a citromlevet. Végül jön a rákhús és a felkockázott lazacfilé. 5 percig főzzük. Ha kell még sózzuk, borsozzuk.
A rukkolát megmossuk és a tányérokba kiszedett levesre halmozzuk.

Tejszínes halleves recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tárkonyos pulykaraguleves
Tárkonyos pulykaraguleves

A kókuszzsíron üvegesre pároljuk a kockára vágott vöröshagymát. Közben a húst megmossuk, és nagyobb kockára vágjuk. Rádobjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk. A zöldségeket megpuco...

Elkészítési idő: 150 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Batátaleves gomba betéttel
Batátaleves gomba betéttel

A batátát és a sárgarépát 1 liter vízben megfőzzük, hozzáadjuk a gyömbért, a fokhagymát és egy kanál kókuszolajat vagy vajat. Botmix segítségével pürésítjük, sózzuk, borsozzuk, cit...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Bab - Hamis babgulyás - OK
Bab - Hamis babgulyás - OK

1. A hagymát lereszeljük, a szalonnát kis kockákra vágjuk, zsírját kiolvasztjuk. 2. A hagymát beletesszük és 1-2 percig pirítjuk. 3. Meghintjük a liszttel, és állandóan kev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Csontleves:
Csontleves:

A húsos csontot felteszem főni, ha felforr takarékra teszem és hagyom egy fél óráig gyöngyözve főni, majd a habot leszedem róla. Hozzáadom a zöldséget, répát, zellerzöldet, karal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk