menu

Családireceptkönyv.hu

Töltött dagadó


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,5 kg sertés dagadó
1 dl száraz fehér bor
4 db zsemle vagy kenyér
2 kis doboz májkrém
2 tojás
1 kisebb fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ek olaj vagy 2dkg zsír (felolvasztva)
2 cs petrezselyemzöld
zsemlemorzsa
majoránna
kevés Delikát 8 ételízesítő
csipet csípős pirospaprika

Elkészítés:


1. Előkészítjük a tölteléket.
A hagymát kevés olajban megfonnyasztjuk.

2. A dagadót felszúrjuk, kívül-belül megsózzuk és félretesszük.
(Vásárláskor a hentest is megkérhetjük, hogy
szúrja fel a dagadót.)

3. A zsemléket sörbe áztatjuk, majd kicsavarjuk.
A megmaradt sört félretesszük.

4. fokhagymát fokhagymatörőn áttörjük, a
petrezselyemzöldet apróra vágjuk, majd a beáztatott
zsömlékhez keverjük. Beletesszük a tojásokat, ízlés szerint
majoránnát, csipetnyi borsot, sót adunk hozzá, és az összes ízesítőt!

5. Lassan összegyúrjuk. Ha a massza lágy lenne,
zsemlemorzsát adunk hozzá.

6. Az így elkészített tölteléket a dagadóba töltjük.

7. A nyílást hurkapálcával vagy hústűvel lezárjuk.

8. Olvasztott zsírral leöntve és a fehérbort aláöntve,
közepesen meleg sütőbe helyezzük, duplán letakart fóliával.
Kb 1,5 - 2 óra múlva a fóliát levesszük.

9. A saját zsírjával történő locsolgatás mellett pirosra sütjük

10. sült tepsis burgonyával, savanyúsággal tálaljuk.



   Töltött dagadó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Cigánypecsenye
Cigánypecsenye

2-3 fokhagymagerezdet megpucolunk és kis lyukú reszelőn egy deci étolajba reszelünk. A hússzeleteket megsózzuk, megborsozzuk, és megforgatjuk a fokhagymás olajban, majd lefedve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Krisztina
Sertésszelet „Jóasszony” raguval recept
Sertésszelet „Jóasszony” raguval recept

A szalonnát, vöröshagymát, sonkát kisebb kockákra a gombát szeletekre vágtam. A hússzeleteket kiklopfoltam, sóztam, borsoztam, grillfűszerrel megszórtam és kevés olajon szép pir...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anita
VADAS SERTÉSHÚSBÓL-ZSEMLEGOMBÓCCAL
VADAS SERTÉSHÚSBÓL-ZSEMLEGOMBÓCCAL

A serteskarajt megmosom,egybe hagyom... A sargarepat,feherrepat,zellergumot,hagymat,megtakaritom,megmosom,es minden darabot hosszaban kettevagok Egy fazekba rakom a zoldsegeket,k...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Vasi rántott sertésborda recept
Vasi rántott sertésborda recept

Elkészítése: A fokhagymát apróra vágjuk vagy fokhagyma nyomón átnyomjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és rászórjuk az apróra vágott, vagy átnyomott fokhagymát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk