1,5 kg sertés dagadó
1 dl száraz fehér bor
4 db zsemle vagy kenyér
2 kis doboz májkrém
2 tojás
1 kisebb fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ek olaj vagy 2dkg zsír (felolvasztva)
2 cs petrezselyemzöld
zsemlemorzsa
majoránna
kevés Delikát 8 ételízesítő
csipet csípős pirospaprika
1. Előkészítjük a tölteléket.
A hagymát kevés olajban megfonnyasztjuk.
2. A dagadót felszúrjuk, kívül-belül megsózzuk és félretesszük.
(Vásárláskor a hentest is megkérhetjük, hogy
szúrja fel a dagadót.)
3. A zsemléket sörbe áztatjuk, majd kicsavarjuk.
A megmaradt sört félretesszük.
4. fokhagymát fokhagymatörőn áttörjük, a
petrezselyemzöldet apróra vágjuk, majd a beáztatott
zsömlékhez keverjük. Beletesszük a tojásokat, ízlés szerint
majoránnát, csipetnyi borsot, sót adunk hozzá, és az összes ízesítőt!
5. Lassan összegyúrjuk. Ha a massza lágy lenne,
zsemlemorzsát adunk hozzá.
6. Az így elkészített tölteléket a dagadóba töltjük.
7. A nyílást hurkapálcával vagy hústűvel lezárjuk.
8. Olvasztott zsírral leöntve és a fehérbort aláöntve,
közepesen meleg sütőbe helyezzük, duplán letakart fóliával.
Kb 1,5 - 2 óra múlva a fóliát levesszük.
9. A saját zsírjával történő locsolgatás mellett pirosra sütjük
10. sült tepsis burgonyával, savanyúsággal tálaljuk.
A darált hús, darált sonka keverékhez adunk 1 tojást, a tejet, sózzuk, borsozzuk, majd fél órát állni hagyjuk a hűtőben. Ezután gombócokat csinálunk belőle, bepanírozzuk, majd olaj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát főzzük ki annak tasakján található utasítások szerint. Forrázzuk le a paradicsomot és húzzuk le a héját. Vágjuk ki a magját tegyük félre és a húsát vágjuk apróra. Az ola...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőző este a tarja szeleteket picit kiklopfolom, sóval, borssal jól bedörzsölöm és fokhagymás (6-8 gerezd) olajban pácolom. Egész éjjel hűtőben tartom. Másnap a húsokat paprikás...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSertésborda elkészítése: A bordákat megmossuk, megtöröljük papírtörlővel. Széleit 3-4 helyen bevágjuk. Megszórjuk a fűszerekkel, majd egy serpenyőben 1 ek olajon mindkét oldalukat...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes