1,5 kg sertés dagadó
1 dl száraz fehér bor
4 db zsemle vagy kenyér
2 kis doboz májkrém
2 tojás
1 kisebb fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ek olaj vagy 2dkg zsír (felolvasztva)
2 cs petrezselyemzöld
zsemlemorzsa
majoránna
kevés Delikát 8 ételízesítő
csipet csípős pirospaprika
1. Előkészítjük a tölteléket.
A hagymát kevés olajban megfonnyasztjuk.
2. A dagadót felszúrjuk, kívül-belül megsózzuk és félretesszük.
(Vásárláskor a hentest is megkérhetjük, hogy
szúrja fel a dagadót.)
3. A zsemléket sörbe áztatjuk, majd kicsavarjuk.
A megmaradt sört félretesszük.
4. fokhagymát fokhagymatörőn áttörjük, a
petrezselyemzöldet apróra vágjuk, majd a beáztatott
zsömlékhez keverjük. Beletesszük a tojásokat, ízlés szerint
majoránnát, csipetnyi borsot, sót adunk hozzá, és az összes ízesítőt!
5. Lassan összegyúrjuk. Ha a massza lágy lenne,
zsemlemorzsát adunk hozzá.
6. Az így elkészített tölteléket a dagadóba töltjük.
7. A nyílást hurkapálcával vagy hústűvel lezárjuk.
8. Olvasztott zsírral leöntve és a fehérbort aláöntve,
közepesen meleg sütőbe helyezzük, duplán letakart fóliával.
Kb 1,5 - 2 óra múlva a fóliát levesszük.
9. A saját zsírjával történő locsolgatás mellett pirosra sütjük
10. sült tepsis burgonyával, savanyúsággal tálaljuk.
1. A kivert, sózott és borssal ízesített hússzeleteket hirtelen kisütjük. 2. Zsírjában finomra vágott vöröshagymát, karikára vágott gombát fonnyasztunk. 3. A húsokat kivaja...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgy tálba, langyos vízbe beáztatjuk a zsemléket. Egy másik tálba tesszük a töltelék többi hozzávalóját, ízlés szerinti fűszerezéssel. Amikor a szikkadt zsemlék eláztak, kinyomkodju...
Elkészítési idő: 6-6.5 óra Nehézség: KözepesTisztítsd meg a húst, majd vágd kockákra. Ezután a krumplival is járj el hasonlóképp, valamint a szalonnát is csíkozd fel, végül a hagymát is vágd apró kockákra. A krumplit főzd me...
Elkészítési idő: 1,5 h Nehézség: Közepes1. A darált húst a fokhagymával, vöröshagymával, sóval, borssal, 1 tojással kevés olajon megpárolunk. 2. A rizst félpuhára főzzük, majd a párolt darált hússal összekeverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz