menu

Családireceptkönyv.hu

TÚRÓS - TEJFÖLÖS KEKSZSÜTI


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


HOZZÁVALÓK
ALAP
- 35 dkg darált keksz
- 25 dkg margarin

KRÉM
- 1 / 2 kg túró
- 3 tojás
- 15 dkg porcukor
- 1 ek vaníliás pudingpor
- 1 citrom reszelt héja
- csipet só

DÍSZÍTÉS
- 6 dl tejföl
- 2 dkg főzés nélküli pudingpor
- szórócukor


Elkészítés:


- A sütőt előmelegítjük kb 170 fokra.
- A margarint felolvasztjuk, összekeverjük a keksszel és egy kb 22 X 32 - es tepsibe nyomkodjuk.
- A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a villával összetört túrót, belereszeljük a citromhéját, és a pudingport.
- A fehérjéket egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a túrós masszába.
- Majd rásimítjuk a kekszes alapra, betesszük a sütőbe és kb 25 percig sütjük.
- A tejfölt kikeverjük a pudingporral és még melegen rásimítjuk a megsült túróra.
- A tetejét színes cukorkákkal díszítjük.

TÚRÓS - TEJFÖLÖS KEKSZSÜTI

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Habos álom, babapiskótával sütés nélkül
Habos álom, babapiskótával sütés nélkül

A csokoládét a vajjal együtt vízgőz fölött megolvasszuk és belekeverjük a habtejszínt (nem kell felverni). Ezzel megkenjük a babapiskótákat és egy tortaformába lerakunk egy sort. K...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kati szelet
Kati szelet

alulra kerül egy tésztalap, erre rákenjük a fenti kakaós krémet, erre jön a második tésztalap. A tetejére pedig hab kerül: 3 tojásfehérjéből 20 dkg porcukorral gőz felett felvert...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Valéria
Borzos Kata:
Borzos Kata:

Töltelék: ½ kg túró, 20 dkg porcukor, 2 tojás, 1 vanília A túrót a vaníliacukorral összekeverjük és a porcukorral majd két tojás sárgáját és a két tojás felvert habját, a kinyújto...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Panna cotta - kajszis
Panna cotta - kajszis

A zselatint egy pici vízben feloldom (kb fél dl), a tejszínt forróra melegítem, hozzáadom a zselatint, a cukrot, vaníliát, majd poharakba öntöm, és kb. 3 órára hűtőbe teszem. A le...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk