a tésztához:
30 dkg Ráma margarin
60 dkg finomliszt
18 dkg kristálycukor
2 tojássárgája
1/2 citrom reszelt héja és leve
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál tejföl
Az alma töltelékhez:
2 kg alma
cukor
fahéj
2 csomag vaníliás cukor
1 maréknyi búzadara
A meggyes pite tölteléke:
2 üveg meggybefőtt
3 ek cukor
dl meggybefőtt lé
1,5 cs. vaníliás pudingpor
A margarint a sütőporos liszttel elmorzsolom utána összegyúrom a többi hozzávalóval.Addig pihentetem amíg a tölteléket előkészítem.Az almát megpucolom és uborkagyalun legyalulom,beízesítem.A tésztát két részre osztom az egyik kicsit nagyobb legyen.A nagyobbat kinyújtom tepsibe teszem.Megszóróm a tetejét búzadarával.Az almatölteléket egyenletesen elosztom a tetején.A másik lapot kinyújtom és befedem vele az almát.Megszurkálom vékonyan lekenem tejföllel és előmelegített sütőben sütöm.Csak amikor kihűlt akkor szeletelem.
1. A leveles tésztát kiolvasztjuk, 4 felé vágjuk, és nagyon vékonyra kinyújtva kisütjük egy tepsi hátlapján. 2. Amikor kisült, még melegen kicsit megnyomkodjuk, hogy laposabb l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt futtassuk fel egy kevés tejjel és cukorral. A többi hozzávalót a tej kivételével tegyük egy tálba. Ha az élesztő felfutott adjuk a többi hozzávalóhoz. A tejet fokoza...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKézzel alaposan összegyúrjuk, majd legalább fél órát hidegen pihentetjük lefedve. Miután megdermedt, gyorsan kell dolgoznunk, hogy ne melegedjen meg a tészta, mert akkor folyós les...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztás nélkül, a cukorral habosra keverem, majd lassan adagolva mehet hozzá az olaj, tej, végül a sütőporral elkevert liszt. Sütőpapirral bélelt tepsibe öntöm a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű