40dkg liszt(fele sima, fele rétes)
25-30 dkg porcukor
2 zacskó vaníliás cukor
1 kk szódabikarbóna
1 kiskanál fahéj
2 evőkanál kakaópor
Dr. Oetker sütőpor mézesk. fűszerkeverékkel
2 evőkanál sima mézesk fűszerkeverék
2 db tojás
másfél dl olaj
fél liter tej
2-3 ek lekvár
színes csokidara
Az egészet összekeverjük és közepes hőfokon 30 percig sütjük. Forrón megkenjük a tetejét lekvárral és leöntjük olvasztott csokival. Ha lehűlt rászórjuk a darát és kész.
1. Sárga tésztához a tojássárgájákat fehéredésig kikavarjuk a porcukorral, lassanként hozzátesszük a vizet, majd a lisztel elkevert sütőport. 2. Kizsírozott lisztezett 26x36-os...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEbből a mennyiségből kb. 15 db 24 cm-es palacsintát tudunk sütni. Ízre és állagra nagyon hasonlít a hagyományos palacsintára. A hozzávalókat összeturmixoljuk, és annyi vizet ad...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA túrót elektromos kézi habverővel krémesre összetörjük. Hozzákeverjük a búzadarát, a cukrot, a tojássárgákat, a lereszelt citromhéjat, valamint a sót. Összegyúrjuk és egy órát hűt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.A diót, kekszet, az apróra vágott aszal sárgabarackot és a lekvárt jól összedolgozzuk, és hûtõbe tesszük kb 20 percre, vagy egy éjszakára, hogy jól lehûljön. 2.Ha lehûlt, akkor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű