40 dkg liszt
1 késhegynyi szódabikarbóna
15 dkg cukor
1 evőkanál sötét kakaó
1 tojás
1 csipet só
25 dkg vaj
A krémhez:
2 evőkanál liszt
1 evőkanál keményítő
1 evőkanál kakaópor
1 tábla étcsokoládé
2 dl tejszín
5 dkg vaj
1 tojás
Összegyúrjuk a tésztához a lisztet szódabikarbónával, cukorral, tojással, sóval és vajjal. Kétfelé vesszük a masszát. Hozzágyúrjuk az egyikhez a kimaradt kakaót. Minimum 1 órára hideg helyre tesszük pihenni.
Elkeverjük a krémhez a tojást cukorral, liszttel, keményítővel és kakaóval. Hozzáadjuk a tejszínt és elkezdjük főzni. Mikor már kezd besűrűsödni, beletördeljük a csokoládét és beletesszük a vajat. Jó alaposan kihűtjük a krémet.
Kinyújtjuk a tésztát. Kiszaggatjuk tetszőleges formára (a tetejét díszíthetjük másféle szaggatóval is).
Készre sütjük a kekszet 180 fokos sütőben körülbelül 10 perc alatt.
Összeragasztunk egy fehér és egy barna korongot a kihűlt krémmel.
Mérőpohárra van szükség, 200 ml felel meg egy csészének. A csokidarabkák ne legyenek túl aprók, mert elolvadnak, kb. fél centis darabkák megfelelnek. (Az üzletekben kapható - sütem...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókból gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk. Ha a tésztánk nem állna össze, adhatunk hozzá kevés tejfölt. 2. Az almát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, fa...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Tojások sárgáját a porcukorral kevertetem s kanalanként adom hozzá a vizet. 2. Beleszitálom a lisztet, sütőport s belekeverem a diót. 3. Tojások fehérjét pici sóval kemé...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézHozzávalók kb. 30 darabhoz 2 db szív alakú kiszúró, egy kisebb és egy nagyobb méretű Díszítéshez szórócukor + 1 felvert tojássárgája Házi baracklekvár ízlés szerint A tészták...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű