25 dkg túró
25 dkg liszt,
1 kis pohár tejföl
2 tojás
1 teáskanál szódabikarbóna
2 teáskanál cukor
csipetnyi só
1 citrom lereszelt héja
olaj a sütéshez.
A hozzávalókat tegyük egy tálba, majd alaposan kavarjuk össze. Formázzunk kisebb gombócokat kézzel, de akár kanállal is kiszaggathatjuk. Egy serpenyőben felhevített olajban addig süssük, míg aranybarnák nem lesznek, majd forgassuk meg őket vaníliás porcukorban.
Fogyaszthatjuk hidegen vagy melegen, tálaláskor adhatunk hozzá tejfölt vagy dzsemet
1. A tejcsokoládét és a sós földimogyorót felaprítjuk. 2. Összekeverjük a darált mandulát a kakaóporral, a mogyoróvajjal és a juharsziruppal, majd hozzáadjuk a kókuszolajat, a fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált háztartási kekszet elkevertem a kakaóporral. Egy nagy lábasban melegíteni kezdtem a tejet, hozzáadtam a vajat és a cukrot is, és állandóan kevergetve majdnem forrásig he...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrom, 1/3 részét félreteszem, a másik felét kinyújtom és kivajazott, kilisztezett tepsibe teszem ( vagy sütőpapíros tepsibe helyezem. ) A töltelékhez e...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: KözepesA sütőt előmelegítem 170 fokra. A jéghideg vajat (ez fontos!) a reszelő nagy lyukán lereszelem. Hozzáadom a lisztet, cukrot, sót és reszelt citromhéjat, és kézzel gyorsan összem...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű