menu

Családireceptkönyv.hu

Sárgaborsó krémleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg sárgaborsó
1 liter víz
1 pohár (150 gr) natúr joghurt
2 db babérlevél
1/2 kávéskanál fehérbors
1 teáskanál köménymag
4 gerezd fokhagyma
3 teáskanál só

Elkészítés:


A sárgaborsót egy szűrő segítségével mosd át. Tedd egy edénybe és öntsd fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Áztasd legalább 1,5 órán keresztül.

Ha lejárt az áztatási idő, a borsót tedd át egy fazékba, öntsd fel 1 liter vízzel, add hozzá a sót, a fehérborsot, a babérleveleket és az apró kockákra vágott fokhagymát. A köménymagot, ha nem szeretsz ráharapni, tedd teatojásba és úgy add a leveshez.

Lefedve, lassú tűzön főzd 1-1,5 órán keresztül. Ha a sárgaborsó megpuhult vedd le a tűzről, vedd ki a teatojást, és egy botmixer segítségével turmixold le. Mikor már szép homogén az állaga, fakanál segítségével keverd hozzá a natúrjoghurtot.A sárgaborsót egy szűrő segítségével mosd át. Tedd egy edénybe és öntsd fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Áztasd legalább 1,5 órán keresztül.

Ha lejárt az áztatási idő, a borsót tedd át egy fazékba, öntsd fel 1 liter vízzel, add hozzá a sót, a fehérborsot, a babérleveleket és az apró kockákra vágott fokhagymát. A köménymagot, ha nem szeretsz ráharapni, tedd teatojásba és úgy add a leveshez.

Lefedve, lassú tűzön főzd 1-1,5 órán keresztül. Ha a sárgaborsó megpuhult vedd le a tűzről, vedd ki a teatojást, és egy botmixer segítségével turmixold le. Mikor már szép homogén az állaga, fakanál segítségével keverd hozzá a natúrjoghurtot.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Brigitta
Savanyú káposzta leves megfázásra
Savanyú káposzta leves megfázásra

Egy fazékban megdinszteljük a vöröshagymát, a zúzott fokhagymával majd megfonnyasztjuk a pirospaprikával, majd a savanyú káposztát apróra vágva hozzáadjuk és felengedjük 2-2,5 lite...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
Gyömbéres sárgarépa krémleves
Gyömbéres sárgarépa krémleves

A dinsztelt hagymára rádobom a répát, krumplit, fokhagymát és a fűszereket. Felöntöm vízzel és puhára főzöm. Amikor minden puha, botmixerrel krémesítem a levest Beleöntöm a tejs...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bazsalikomos paradicsomleves
Bazsalikomos paradicsomleves

A vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagyma közepét eltávolítjuk. Egy fazékban vizet forralunk. A paradicsom bőrét kereszt alakban bemetsszük. A forrásban lévő vízbe dobjuk a par...

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Csupazöld tavaszi leves
Csupazöld tavaszi leves

Egy magas falú lábasban forrald fel a vizet, dobáld bele a hozzávalókat a medvehagyma kivételével, és kissé félrecsapott fedő alatt mérsékelt lángon főzd össze a levest kb. 10 perc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk