menu

Családireceptkönyv.hu

Sárgaborsó krémleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg sárgaborsó
1 liter víz
1 pohár (150 gr) natúr joghurt
2 db babérlevél
1/2 kávéskanál fehérbors
1 teáskanál köménymag
4 gerezd fokhagyma
3 teáskanál só

Elkészítés:


A sárgaborsót egy szűrő segítségével mosd át. Tedd egy edénybe és öntsd fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Áztasd legalább 1,5 órán keresztül.

Ha lejárt az áztatási idő, a borsót tedd át egy fazékba, öntsd fel 1 liter vízzel, add hozzá a sót, a fehérborsot, a babérleveleket és az apró kockákra vágott fokhagymát. A köménymagot, ha nem szeretsz ráharapni, tedd teatojásba és úgy add a leveshez.

Lefedve, lassú tűzön főzd 1-1,5 órán keresztül. Ha a sárgaborsó megpuhult vedd le a tűzről, vedd ki a teatojást, és egy botmixer segítségével turmixold le. Mikor már szép homogén az állaga, fakanál segítségével keverd hozzá a natúrjoghurtot.A sárgaborsót egy szűrő segítségével mosd át. Tedd egy edénybe és öntsd fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Áztasd legalább 1,5 órán keresztül.

Ha lejárt az áztatási idő, a borsót tedd át egy fazékba, öntsd fel 1 liter vízzel, add hozzá a sót, a fehérborsot, a babérleveleket és az apró kockákra vágott fokhagymát. A köménymagot, ha nem szeretsz ráharapni, tedd teatojásba és úgy add a leveshez.

Lefedve, lassú tűzön főzd 1-1,5 órán keresztül. Ha a sárgaborsó megpuhult vedd le a tűzről, vedd ki a teatojást, és egy botmixer segítségével turmixold le. Mikor már szép homogén az állaga, fakanál segítségével keverd hozzá a natúrjoghurtot.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
Betyár zöldbab leves
Betyár zöldbab leves

A szalonnát apró kockára vágom, megpirítom beleteszem az apróra vágott hagymát, üvegesre párolom. Jöhet rá a sok-sok zöldség felaprítva, majd a zöldbab, kicsumázott, felszeletel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagymakrémleves
Fokhagymakrémleves

Az apróra vágott fokhagymát, és vöröshagymát megdinszteljük az olíva olajon. Sózzuk, borsozzuk. Rátesszük a lisztet - de nem pirítjuk le! -, majd folyamatos kevergetés mellett f...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Orja leves
Orja leves

az orja csontokat fel teszem főni,mikor teljesen fel habzott le öntőm róla a levet,és hideg vízben jól át mosom.tiszta fazékban újra fel teszem a zöldségekkel együtt.ha lenne rajta...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Diána
Sütőtök krémleves
Sütőtök krémleves

Megsütjük a sütőtököt és a magjait. A hagymát apróra vágjuk és olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a (reszelt vagy őrölt) gyömbért, kurkumát és a sót. A keveréket és a sült sütőtököt...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk