Hozzávalók:
(Delia Smith receptje alapján)
200 g vaj
200 g cukor
4 tojás
200 g liszt
1/2 tk sütőpor
100 g darált mandula
250 g meggy vagy cseresznye
2 ek barna cukor
A puha vajat keverjük habosra a cukorral, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat. Óvatosan forgassuk bele a leszitált lisztet, sütőport és a mandulát. Forgassuk bele a magozott meggyet. Szórjuk meg a tetejét barna cukorral. Egy kivajazott 20 cm-es formában süssük a tortát 180°C-ra előmelegített sütőben 1 órát, majd takarjuk le és süssük további 20-30 percig letakarva. Akkor van kész, ha elvált a forma szélétől. Légkeveréses sütőben elég lehet az 1 óra sütés, tűpróbával ellenőrizzük!
2 db 6 tojásos piskótát sütünk, kiszaggatjuk, megtöltjük és kókuszban megforgatjuk. Krém: a tejet és lisztet pépesítjük, majd a vajat, a porcukrot és vaníliát hozzáadjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy darabka vajat megolvasztunk egy serpenyőben és a cikkekre vágott almát rádobjuk, megszórjuk a nádcukorral és a fahéjjal, és pár perc alatt karamellizáljuk, így az almák picit m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egyik pohár tejfölbe belekeverünk 4 evőkanál cukrot és 2 csomag vaníliás cukrot. A másikba 5 evőkanál cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot, és a kakaóport. Vegyünk elő egy közepe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA puha vajat keverőtálba tesszük, és a kristálycukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a citromlevet, a lereszelt héját, a vaníliát, a tojást, majd krémes masszát keverünk belőle....
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű