Családireceptkönyv.hu

Rétes


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Hajdu Zsóka
2 éve
Én kb. már egy éve próbálgatom a rétes elkészítését. Nekem az alábbi recept vált be: fél kg sima liszt, 1 egész tojás, egy teáskanál só, egy teáskanál 10%-os ecet, egy evőkanál langyos zsír és kb 4-4,5 dl langyos víz. Ez a kritikus pontja a műveletnek, ettől függ a húzás, ez gyakorlatot és tapasztalatot igényel. Nem kell megijedni, mert ragacsos tészta lesz belőle, de kidolgozás után, ami nekem kézzel és olyan csipkedő mozdulatokkal kb. 30-45 perc, inkább 45, szépen elválik az edénytől és a kezemre sem ragad annyira, mint az elején. Akkor jó, ha sima felületű, kicsi hólyagocskák jelennek meg rajta és pókhálószerűen válik el az edénytől és inkább kicsit ragacsos, mint teljesen száraz kézérzésem van (a kezemen mindig marad valamennyi). Robotgéppel is lehet "dagasztani"...én még úgy nem próbáltam. Ezután a kicipózás következik. Én nem veszem ketté a tésztát, mert az asztalom 100x150 cm ezért egy nagy cipót csinálok belőle, úgy, hogy a tésztát lisztezett deszkára borítom és a széleit behúzom középre és nyomok rajta egyet,addig teszek így míg körbe nem érek. Ezt követően megfordítom (teljesen sima a hátoldala, ami majd felül lesz), előtte még lisztet hintek alá, tetejét megkenem olajjal, vagy olvasztott zsírral és meleg helyen (ne legyen huzatos) egy edénnyel lefedve 45 percig pihentetem. Ezt követően jön a művelet, amit a néni a videón profi módon tesz!
Bocsánat, ha kicsit hosszúra sikerült.

Kinek a kedvence ez a recept?


Tari Éva
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kata
Pizza falatok
Pizza falatok

A tésztához az élesztőt cukorral meg kevés meleg vízzel felfuttatjuk, majd az összes többi hozzávalóval jól összegyúrjuk. Kinyújtjuk kb. 3-4 mm vékonyra. Négy részre elvágjuk keres...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diétás, paleo, gluténmentes lángos
Diétás, paleo, gluténmentes lángos

Külön keverjük össze a száraz és a nedves hozzávalókat. Ezután öntsük őket össze, keverjük, majd gyúrjuk át és pihentessük 5 percig a masszát. Bambuszrostliszttel szórt felületen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyöngyi
Egyedényes sajtos tészta
Egyedényes sajtos tészta

Rakd a vajat egy nagyobb serpenyőbe vagy lábosba, és olvaszd fel. Tedd hozzá a préselt fokhagymát, majd kevergetve süsd addig, amíg illatozni és színesedni nem kezd. Ez körülbelül...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sonkás rakott tészta
Sonkás rakott tészta

A MAGGI Tepsis fortélyok Tepsis húsos burgonya alapot 4 dl vízben és 1 dl tejszínben elkeverjük. A 15 dkg nyers tésztát és a 15 dkg kockára vágott sonkát kivajazott hőálló tálba te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk