500 g búzaliszt (BL55)
330 g margarin
130 g porcukor
30 g vaníliás cukor - bourbon
2 db tojássárgája
1 evőkanál kakaópor - holland
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal.
2
Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és a két tojássárgáját, majd alaposan összegyúrjuk a tésztát.
3
Ha kakaósat is készítünk, akkor azt az adagot egy evőkanál tésztára szitált (hogy csomómentes legyen) kakaóval jól összedolgozzuk.
4
Kinyújtjuk, és tetszőleges formákra kiszaggatjuk. A kakaós tekercses változatnál egy sima és egy kakaós adagot körülbelül egyforma méretű téglalappá alakítunk, majd egymásra fektetve kinyújtjuk és összetekerjük. Ezután csak szeletelni kell.
5
Előmelegített sütőben 180 fokon (légkeveréssel) 10-12 perc alatt megsütjük. Vigyázni kell, mert nagyon hamar barnulni kezd, illetve ha túl sokáig sül, nagyon kiszárad.
1. A metélttésztát enyhén sós vízben félpuhára főzzük. 2. Közben egy keverőtálban habosra keverjük a tojás sárgákat a porcukorral, a vaníliás cukor felével, a fele margarinnal,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA dióbelet apróra vágjuk majd száraz serpenyőben megpirítjuk. Vigyázzunk, hogy ne pirítsuk túl sokat, mert akkor keserű ízt ad! Miután megpirult a dió, hozzáadjuk a mézet és a vaj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat beleöntjük egy tálba, hozzáadjuk a kakaót, cukrot, rumot és fokozatosan egy kevés vizet és a tejet. Addig keverjük, amíg nem kapunk közepesen lágy állagot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A vajat a cukorral habosra verem robotgéppel, majd a tojással is simára keverem. A száraz hozzávalókat apránként adom hozzá, nem szabad túlkeverni. A végén keverem el e...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Nehéz