10 tojássárgája, 30 dkg.porcukor, 5 kanál hideg vízzel habosra keverjük hozzáadunk 35 dkg.lisztet 1/2sütőport .
Lassú tűznél sütjük gáztepsiben. Ha kíhült ketté vágjuk.
Középső tészta: 10 tojsfehérjét 30 dkg.porcukorral kemény habbá verünk, hozzáadunk 20 dkg.lisztet 1 csomag sütőporral elkeverve és 10 dkg tortadarát.
Krém: 1/2 liter tej, 6 evőkanál rétesliszt, sűrűre főzzük ,ha kihűlt hozzákeverünk 20 dkg Ráma(margarin), 20 dkg porcukrot és 1 citrom levét.
Tetejére csoki máz ,amit én elhagytam.
összegyúrni, pihentetni a pulton.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Összekeverjük a sima lisztet, a zabpehelylisztet, a darált diót, a sütőport és a porcukrot, majd elmorzsoljuk benne a vajat és hozzáadjuk a tojást is. (Készíthetjük nyugodtan ro...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mazsolát aprítógépben, vagy éles késsel daraboljuk. A tészta hozzávalóit (tortabevonó, és a porcukor kivételével) összedolgozzuk géppel, majd fóliába csomagolva hűtőbe tesszük eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA grízt, a lisztet, a cukrot, a felvert tojásokat, a kefirt és a sütőport összekeverjük, letakarjuk és 30 percre hűtőbe tesszük. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, vagy apróra vágj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű