menu

Családireceptkönyv.hu

mekis almás


Írta:

Elk. idő: 1
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához
250 g búzaliszt (BL55)
1 kiskanál só
50 g vaj (olvasztott)
2 evőkanál kristálycukor
100 ml víz
A töltelékhez
2 db alma
2 evőkanál citromlé
5 evőkanál kristálycukor
100 ml víz
1 kávéskanál fahéj (őrölt)
2 evőkanál pudingpor (vaníliás)
100 ml víz

Elkészítés:


A lisztet, olvasztott vajat, sót, cukrot, vizet összekeverem.
Az összegyúrt tésztát folpackba teszem, és amíg a töltelék elkészül a hűtőbe rakom.
Két meghámozott alma magházát is kivágjom, és 0,5x0,5 cm-es kockákra összeváA felaprított almát, a cukrot, citromlevet, az egyik rész vizet, fahéjat össze keverem, majd miután felforrt, folyamatos kevergetés mellett, még 2-3 percig a tűzön hagyom.gom.Miközben a tűzön van az alma, második rész vízzel vaníliás pudingport csomómentesen elkeverünk.Miután felforrt az almás töltelék, a töltelékhez keverjük a pudingos keveréket, újra felforraljuk. Majd ezután teljesen hagyjuk kihűlni.A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, majd kb. 2 tenyér nagyságúra nyújtjuk.A kinyújtott tészta egyik felére halmozunk a töltelékből.A tészta szélét bevizezzük kicsit, majd egymásra hajtjuk. A széleit kicsit vissza is hajtom, nehogy a töltelék kifolyjon.Kis olajban mindkét felét pár perc alatt szép barnára sütjük.

mekis almás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bory mama
Nagyon csokis sütés nélkül
Nagyon csokis sütés nélkül

Az étcsokoládét felolvasztjuk és kihűtjük, majd belekeverjük a mascarponéba a cukorral együtt. A habot felverjük és hozzáadjuk a habfixet, majd a kakaóport, és összedolgozzuk a mas...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sárgabarackos, málnás diós piskóta
Sárgabarackos, málnás diós piskóta

A szoba hőmérsékletű vajat habosra keverjük a cukorral (finomítatlan nádcukorral a legjobb), és hozzáadunk egy csipet sót is. Majd a két egész tojással továbbkeverjük a masszát,...

Elkészítési idő: 1 óra 15 p
Nehézség: Könnyű
share
Linzerkarikák
Linzerkarikák

A hozzávalókat összegyúrjuk, nyújtjuk, 2 féle szaggatóval szaggatjuk, sütjük, majd ha kész lekvárral összeragasztjuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
DIÓS CSOKIS SÜTI
DIÓS CSOKIS SÜTI

A piskótához felverjük félkeményre a fehérjéket, majd hozzáadjuk a porcukrot és kemény habbá verjük. Majd óvatosan, kanállal beleforgatjuk a darált diót és a lisztet, majd sütőpapí...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk