22,5 dkg liszt
12,5 " kakaó
1 teáskanál szódabikarbóna + 1/2 tk.sütőpor
12,5 dkg porcukor
12,5 dkg vaj
1 tojás
A krémhez:
5 dkg vaj
25 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
4 evőkanál tejszín
A krémhez valókat jól össze dolgozzuk, és a hűtőbe tesszük.
A keksz hozzávalóit egyneműmé dolgozzuk, és kicsit pihenni hagyjuk.
Nem túl vékonyra nyújtjuk, kb. 5 cm-es pogácsa szaggatóval kiszúrjuk, minden második tetejét egy mintával megnyomjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe téve, 160 C fokos sütőben kb. 7-8 percig sütjük. Ha kihűlt a krémmel összeragasztjuk a kekszeket.
A tésztához valókat gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, majd 60-40 százalékra vágjuk, és 30 percre mélyhűtőbe tesszük. Addig, amíg hűl, a tojásfehérjét habnak felver...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat habverővel összekeverjük. A palacsintasütőben felhevítjük az kókuszolajat. Szétoszlatunk benne 1 merőkanálnyi tésztát (a merőkanál kisebb, mint 1 dl-es legyen), majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra Egy közepes tepsit (kb. 20×30 cm) kibélelünk sütőpapírral. A tészta hozzávalóit a meggy kivételével összekeverjük. Beleöntjük a kibélelt tepsibe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük az alapanyagokat és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Utána kiszaggatjuk és 200 fokon sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű