22,5 dkg liszt
12,5 " kakaó
1 teáskanál szódabikarbóna + 1/2 tk.sütőpor
12,5 dkg porcukor
12,5 dkg vaj
1 tojás
A krémhez:
5 dkg vaj
25 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
4 evőkanál tejszín
A krémhez valókat jól össze dolgozzuk, és a hűtőbe tesszük.
A keksz hozzávalóit egyneműmé dolgozzuk, és kicsit pihenni hagyjuk.
Nem túl vékonyra nyújtjuk, kb. 5 cm-es pogácsa szaggatóval kiszúrjuk, minden második tetejét egy mintával megnyomjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe téve, 160 C fokos sütőben kb. 7-8 percig sütjük. Ha kihűlt a krémmel összeragasztjuk a kekszeket.
A mákos piskótához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a vizet és az olajat, végül a mákot is. A tojásfehérjét habbá verjük, és a sütőporral e...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAlbusurile cu un praf de sare le batem spuma tare, apoi adaugam zaharul si continuam sa batem pana obtinem o bezea tare. Peste ele adaugam zeama de la o lamaie si galbenusurile ame...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótát a hozzávalóiból szokásos módon megsütjük: a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, majd a liszttel, kakaóval és a sütőporral. A fehérjét a sóval...
Elkészítési idő: 95 perc Nehézség: KönnyűA meggybefőttet csöpögtessük le, A vajat és margarint felolvasztjuk, majd hozzáadjuk az összes hozzávalót a lisztet, a kristálycukrot a vaníliás cukrot a felütött tojásokat és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű