– 10-12 db Oreo keksz
– 2 evőkanál olvasztott vaj
– 10 dkg krémsajt(szobahőmérsékletű)
– 3 evőkanál porcukor
– 1/4 teáskanál vanília
– 2,5 dl hideg tejszín
A kekszekből 8 darabot törjünk porrá, majd keverjük el az olvasztott vajjal, és öntsük bele a masszát egy kapcsos tortaformába.
A hideg tejszínt tegyük egy tálba és kézi mixerrel dolgozzuk meg pár percig, (kb. 3-5 perc) addig amíg a duplájára dagad a mennyiség. Tegyük a hűtőbe.
Egy másik tálban a krémsajthoz adjuk hozzá a vanília kivonatot és a porcukrot, majd addig keverjük, míg jól összeáll. Vegyük ki a hűtőből a felkevert tejszínt és keverjük össze a masszával. Törjünk össze még 2 darab Oreo kekszet és keverjük bele a krémbe. Ezután kenjük rá jó vastagon a tortalapra, majd díszítsük a tetejét a félbe vagy négybe tört kekszekkel.
A tökéletes eredmény eléréséhez a készt tortát tegyük 5-6 órát a hűtőbe.
A lisztet a kakaóporral, a sóval és a cukorral összekavarjuk, majd hozzáadjuk a tojást és a vajat. Gyors mozdulatokkal összekeverjük. A legjobb, ha robotgéppel dolgozunk. A tésztát...
Elkészítési idő: 90 percA hozzávalókat összegyúrom, kinyújtom, összehajtogatom és folpakkba csomagolva fél órára a hűtőbe teszem pihentetni. Hűtőből kivéve, még lehet hajtogatni, és pihentetni 15-15 perc...
Elkészítési idő: 1,5 óra