Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Csorba lestyánnal


Írta:

Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20-30 dkg husi- ízlés szerint( pulyka, malac),
2-3 répa,
1-2 petrezselyemgyökér,
1 karalábé,
karfiolrózsák,
tejföl,
citromsó ill. citromlé
só, bors, lestyán

Elkészítés:



Csorba 1:

két személyre nem tudok adagot , kb 4 személy amit írok

kb 30 dkg pulyka vagy disznó hús- bármi, csülökhús, dagadó (olcsóbb is lehet, ha szép)esetleg comb szépen megmosva, összekockázva, hideg vízben felteszed lassú tűznél főni.(kis só, vagy vegeta a vízbe)
Megpucolsz 2-3 répát, 1-2 petrezselyemgyökeret,1 kisebb karalábét, lereszeled, pici olajon megdinszteled, kavargatva, hogy ne égjen le,( a hús már kb fél órája fő) majd hozzáöntöd a leveshez. Egy kisebb fej karfiolt a rózsáira szeded, azt is beledobod és adsz hozzá lestyánt- megkóstolod, elég sós-e, ha nem, javítasz rajta- mindig kicsit adsz hozzá, majd lefeded.Még jó 20 percet együtt rotyognak, mikor kisdoboznyi tejfölt jól kikavarsz, adsz hozzá két kanál lisztet, ügyesen, csomómentesre kavarva a levesből is adsz egy kis löttyöt, hogy kiegyenlítsd a hőmérsékletét. A leves alatt maxra veszed a gázt, majd (szűrőn át) belehabarod a sűrítményt, kavargatva ügyesen. A savanyúságához kis citromsót feloldasz, 3 cent vízben(tudod, piányi)és hozzákavarod, vagy simán citromlé is jó :) csak az kevésbé karakteres :), egyet- kettőt bugyog, elzárod a tüzet, és még szórsz rá egy kis lestyánt.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha pulykahusisan csinálod, lestyán helyett tárkonyt raksz, akkor karfiol se kell bele és ugyanaz a leves, de teljesen más ízvilág ) :)
Jó étvágyat! :)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tavaszi zsenge zöldborsóleves vajgaluskával
Tavaszi zsenge zöldborsóleves vajgaluskával

A zöldségeket megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk. Kevés zsiradékon puhára pároljuk a vöröshagymát, és hozzáadjuk felkockázott zöldségeket és a zöldborsót. Sózzuk, borsozzuk, és...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Paradicsomleves
Paradicsomleves

A paradicsomokat felvágjuk, és kevés leveskockás vízben kb 10 percig főzzük. Ha megpuhult botmixerrel turmixoljuk, majd szűrőn „átpaszírozzuk“. A héj-és magnélküli levet tovább főz...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Frankfurti leves
Frankfurti leves

A burgonyákat meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. A kelkáposztát félbe vágjuk. Torzsáját eltávolítjuk, és csíkokra vágjuk. A hagymát, szalonnát is apróra vágjuk. 2 A szalonnát o...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Francia hagymaleves
Francia hagymaleves

A hagymát vékonyra szeleteljük. A vajat egy lábosban megolvasztjuk, beletesszük a hagymát és a legalacsonyabb lángon kezdjük el fedő nélkül párolni. Gyakran kevergetve pároljuk, mí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk