Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Édesburgonyás csirkeragu


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


kevés kókuszolaj vagy zsír
60 dkg csirkemellfilé kockázva
só, bors
1 fej hagyma apróra vágva
1 darabka friss gyömbér, hámozva, reszelve
2-3 gerezd fokhagyma zúzva
1 tk. őrölt koriander
1/2 tk. őrölt köménymag
1 tk. garam masala
1/4 tk. cayenne bors
1 db nagy édesburgonya hámozva, kockázva (az enyém majdnem 40 dkg volt)
1/2 kaliforniai paprika apróra vágva
kb. 1,5 dl víz
1 dl mandulatejszín
1-2 ek. lime lé (vagy citromlé)
kis csokor zöldfűszer aprítva (petrezselyem, koriander, snidling)

A cassava püré hozzávalói:
2 ek. kókuszolaj
10 dkg gari (cassava dara)
só, bors
2,5 dl víz

Elkészítés:


Egy nagyobb serpenyőben forrósíts fel kevés kókuszolajat vagy zsírt. A csirkemell kockákat szórd meg sóval, borssal, forgasd össze, a forró olajon pirítsd aranysárgára. Ha kész, szedd ki egy tányérra és tedd félre. Az olajat, ha szükséges pótold, dinszteld meg rajta a hagymát, add hozzá a gyömbért, fokhagymát, a fűszereket, majd a kockára vágott édesburgonyát is. Öntsd fel kevés vízzel, fedd le és közepes lángon főzd puhára. Elég gyorsan megpuhul, kb 15 perc elég volt neki, nem kell túlfőzni, hogy püré legyen belőle. Add hozzá az aprított paprikát, tedd vissza a pirított csirkét, öntsd fel a tejszínnel, add hozzá a lime levet, sózd borsozd még szükség szerint. Forrald össze az egészet, kóstold meg, ha kell fűszerezd, szórd meg zöldfűszerrel és már tálalhatod is. A garihoz egy kis fazékban melegítsd fel az olajat, pirítsd meg rajta a garit, de kevergesd, mert könnyen leég. Sózd, borsozd, majd öntsd fel vízzel, 1-2 percig kevergetve főzd és már kész is. Összeáll az egész, én két kanállal nagy galuskákat formáztam belőle, így tettem a tányérra, hogy jobban nézzen ki.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sült csirkemell, almás burgonyával, kelbimbóval
Sült csirkemell, almás burgonyával, kelbimbóval

A szárnyas fűszerkeveréket elkeverjük olajjal, majd egy sütőpapírt megkenünk vele és rárakjuk az egész csirkemellet. A húsra ráhajtjuk a papír másik felét, majd 150 fokos sütőben k...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Tojásos csirkemáj
Tojásos csirkemáj

A csirkemájat megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk és egy kicsit előfőzzük. A vizet leöntjük róla és hagyjuk kihűlni. A tojások felét keményre főzzük. Megtisztítjuk és nagyob...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Roston csirke balzsamecetes gombával
Roston csirke balzsamecetes gombával

A csirkemellet megtisztítjuk, és jó vékonyra kinyitjuk, sózzuk, enyhén borsozzuk. Kevés olívaolajon jól átsütjük, de figyeljünk rá, hogy ne száradjon ki. A gombákat tisztítás utá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirke - Tűzdelt csirke
Csirke - Tűzdelt csirke

1. A megmosott csirkét a vékony csíkokra vágott füstölt szalonnával megtűzdeljük, különösen a mellét. 2. A szárnyast kívül-belül megsózzuk, belsejét majoránnával megszórjuk, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk