kevés kókuszolaj vagy zsír
60 dkg csirkemellfilé kockázva
só, bors
1 fej hagyma apróra vágva
1 darabka friss gyömbér, hámozva, reszelve
2-3 gerezd fokhagyma zúzva
1 tk. őrölt koriander
1/2 tk. őrölt köménymag
1 tk. garam masala
1/4 tk. cayenne bors
1 db nagy édesburgonya hámozva, kockázva (az enyém majdnem 40 dkg volt)
1/2 kaliforniai paprika apróra vágva
kb. 1,5 dl víz
1 dl mandulatejszín
1-2 ek. lime lé (vagy citromlé)
kis csokor zöldfűszer aprítva (petrezselyem, koriander, snidling)
A cassava püré hozzávalói:
2 ek. kókuszolaj
10 dkg gari (cassava dara)
só, bors
2,5 dl víz
Egy nagyobb serpenyőben forrósíts fel kevés kókuszolajat vagy zsírt. A csirkemell kockákat szórd meg sóval, borssal, forgasd össze, a forró olajon pirítsd aranysárgára. Ha kész, szedd ki egy tányérra és tedd félre. Az olajat, ha szükséges pótold, dinszteld meg rajta a hagymát, add hozzá a gyömbért, fokhagymát, a fűszereket, majd a kockára vágott édesburgonyát is. Öntsd fel kevés vízzel, fedd le és közepes lángon főzd puhára. Elég gyorsan megpuhul, kb 15 perc elég volt neki, nem kell túlfőzni, hogy püré legyen belőle. Add hozzá az aprított paprikát, tedd vissza a pirított csirkét, öntsd fel a tejszínnel, add hozzá a lime levet, sózd borsozd még szükség szerint. Forrald össze az egészet, kóstold meg, ha kell fűszerezd, szórd meg zöldfűszerrel és már tálalhatod is. A garihoz egy kis fazékban melegítsd fel az olajat, pirítsd meg rajta a garit, de kevergesd, mert könnyen leég. Sózd, borsozd, majd öntsd fel vízzel, 1-2 percig kevergetve főzd és már kész is. Összeáll az egész, én két kanállal nagy galuskákat formáztam belőle, így tettem a tányérra, hogy jobban nézzen ki.
A szárnyas fűszerkeveréket elkeverjük olajjal, majd egy sütőpapírt megkenünk vele és rárakjuk az egész csirkemellet. A húsra ráhajtjuk a papír másik felét, majd 150 fokos sütőben k...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA csirkemájat megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk és egy kicsit előfőzzük. A vizet leöntjük róla és hagyjuk kihűlni. A tojások felét keményre főzzük. Megtisztítjuk és nagyob...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet megtisztítjuk, és jó vékonyra kinyitjuk, sózzuk, enyhén borsozzuk. Kevés olívaolajon jól átsütjük, de figyeljünk rá, hogy ne száradjon ki. A gombákat tisztítás utá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A megmosott csirkét a vékony csíkokra vágott füstölt szalonnával megtűzdeljük, különösen a mellét. 2. A szárnyast kívül-belül megsózzuk, belsejét majoránnával megszórjuk, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz