Családireceptkönyv.hu

Édesburgonyás csirkeragu


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


kevés kókuszolaj vagy zsír
60 dkg csirkemellfilé kockázva
só, bors
1 fej hagyma apróra vágva
1 darabka friss gyömbér, hámozva, reszelve
2-3 gerezd fokhagyma zúzva
1 tk. őrölt koriander
1/2 tk. őrölt köménymag
1 tk. garam masala
1/4 tk. cayenne bors
1 db nagy édesburgonya hámozva, kockázva (az enyém majdnem 40 dkg volt)
1/2 kaliforniai paprika apróra vágva
kb. 1,5 dl víz
1 dl mandulatejszín
1-2 ek. lime lé (vagy citromlé)
kis csokor zöldfűszer aprítva (petrezselyem, koriander, snidling)

A cassava püré hozzávalói:
2 ek. kókuszolaj
10 dkg gari (cassava dara)
só, bors
2,5 dl víz

Elkészítés:


Egy nagyobb serpenyőben forrósíts fel kevés kókuszolajat vagy zsírt. A csirkemell kockákat szórd meg sóval, borssal, forgasd össze, a forró olajon pirítsd aranysárgára. Ha kész, szedd ki egy tányérra és tedd félre. Az olajat, ha szükséges pótold, dinszteld meg rajta a hagymát, add hozzá a gyömbért, fokhagymát, a fűszereket, majd a kockára vágott édesburgonyát is. Öntsd fel kevés vízzel, fedd le és közepes lángon főzd puhára. Elég gyorsan megpuhul, kb 15 perc elég volt neki, nem kell túlfőzni, hogy püré legyen belőle. Add hozzá az aprított paprikát, tedd vissza a pirított csirkét, öntsd fel a tejszínnel, add hozzá a lime levet, sózd borsozd még szükség szerint. Forrald össze az egészet, kóstold meg, ha kell fűszerezd, szórd meg zöldfűszerrel és már tálalhatod is. A garihoz egy kis fazékban melegítsd fel az olajat, pirítsd meg rajta a garit, de kevergesd, mert könnyen leég. Sózd, borsozd, majd öntsd fel vízzel, 1-2 percig kevergetve főzd és már kész is. Összeáll az egész, én két kanállal nagy galuskákat formáztam belőle, így tettem a tányérra, hogy jobban nézzen ki.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Aszalt paradicsommal rakott rántott csirke
Aszalt paradicsommal rakott rántott csirke

A krumplit megcsutakolom, félbe vágom, besózom, tepsibe rakom. Mellé dobom egy fej fokhagyma gerezdjeit, néhány rozmaringágat, meglocsolom olívaolajjal, lefóliázom, és forró sütőbe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Mici Korcz
Esterházy csirkemell, kagylótésztával
Esterházy csirkemell, kagylótésztával

Előző este a húst ujjnyi csíkokra vágjuk, összeforgatjuk mustárral, borssal, vöröshagymával, babérral és kb. 5 evőkanál olajjal. Egy kisebb zárható dobozban egy éjszakát a hűtőben...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mária
Fűszeres csirke felső comb sült krumplival tejszínes
Fűszeres csirke felső comb sült krumplival tejszínes

1. Csirkét be fűszerezem mindkét oldalát elő sütöm, az olajba teszek 1 gerezd fokhagymát. Utána tepsibe teszem a húst rá öntöm a fokhagymás olajat. mehet az elő melegített sütőbe k...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Jusztina
Lecsós sertésragu pirított szalonnával
Lecsós sertésragu pirított szalonnával

1. A sertéscombot alaposan megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, és hagyjuk kicsit lecsöpögni. 2. A vöröshagymát megtisztítjuk, félkarikára szeleteljük. 3. A szalonnát is vékony...

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk